Αθήνα: Σε εξέλιξη η συνάντηση με τους θεσμούς

Αθήνα: Σε εξέλιξη η συνάντηση με τους θεσμούς

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών

Η συνάντηση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη. Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, στη συνάντηση θα τεθεί σχεδόν το σύνολο των θεμάτων.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των επικεφαλής των κλιμακίων με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, με αντικείμενο, κυρίως, τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Υψηλόβαθμος τραπεζικός παράγοντας, κατά τη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους, ανέφερε ότι πρέπει να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση, διότι, όπως σημείωσε ο ίδιος, έχει επιστρέψει η αβεβαιότητα το πρώτο δίμηνο εφέτος, ενώ το τέταρτο τρίμηνο του 2016 τα πράγματα είχαν σταθεροποιηθεί.

Δεν «μπήκαν σε αριθμούς» κατά τις χθεσινές συναντήσεις:

Αν και κανένας υπουργός χθες δεν έκανε δηλώσεις κατά την αποχώρησή του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν συζητήθηκαν καθόλου «αριθμοί» παρά μόνο θέματα ατζέντας .

Είναι προφανές ότι ο κύριος όγκος των συζητήσεων το επόμενο δεκαήμερο θα αναλωθεί στο πακέτο των μέτρων (αφορολόγητο, ασφαλιστικό) και αντίμετρων (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ) το ύψος των οποίων έχει οριστεί στο 2% του ΑΕΠ (στην κυβέρνηση ελπίζουν ότι αυτό μπορεί να μειωθεί περαιτέρω), στο νέο Υπερταμείο (για το οποίο ο ΥΠΟΙΚ θα προσέλθει σήμερα με ολοκληρωμένο φάκελο, λένε οι πληροφορίες), στην πορεία των αποκρατικοποιήσεων και στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και τα «κόκκινα» δάνεια.

Περισσότερα ΕΔΩ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter