Αθήνα: Στα χέρια της Αστυνομίας σπείρα ανηλίκων που λήστευαν μαθητές

Αθήνα: Στα χέρια της Αστυνομίας σπείρα ανηλίκων που λήστευαν μαθητές

Σπείρα ανηλίκων που διέπραττε κλοπές από σχολεία και έκανε ληστείες στη Νέα Φιλαδέλφεια και τους Αγίους Αναργύρους, εξαρθρώθηκε, από το τμήμα Ασφάλειας Νέας Φιλαδέλφειας -Χαλκηδόνας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στη Μεσσηνία, έξι ανήλικοι, εκ των οποίων τρεις αλλοδαποί και τρεις Έληνες, καθώς και ένας 18χρονος Έλληνας, μέλη της σπείρας.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συστήσει από τον περασμένο Μάιο συμμορία, με σκοπό την διάπραξη κλοπών κυρίως από σχολικά συγκροτήματα καθώς και ληστειών σε βάρος ανηλίκων και ηλικιωμένων. Σχετικά με τις κλοπές, τα μέλη της σπείρας παραβίαζαν τις εισόδους των σχολικών κτιρίων και αφαιρούσαν από αίθουσες και γραφεία καθηγητών και δασκάλων διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ προέκυψε ότι διέπρατταν και κλοπές μοτοσυκλετών.

Στις περιπτώσεις των ληστειών, πλησίαζαν τα θύματά τους, ανήλικους και ηλικιωμένους και είτε με τη απειλή αντικειμένου, είτε με τη χρήση βίας, αφαιρούσαν τσάντες, κινητά τηλέφωνα, χρήματα και άλλα αντικείμενα.

Από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηχείων και ηχοσυστημάτων, διαρρηκτικά εργαλεία, τρία μαχαίρια, κουκούλες και γάντια. Έως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί δέκα περιπτώσεις κλοπών από σχολικά συγκροτήματα, επτά ληστείες, δύο κλοπές μοτοσυκλετών και μία κλοπή από κατάστημα. Επιπλέον, εξιχνιάστηκε και μία περίπτωση εμπρησμού εγκαταλελειμμένης οικίας.

Σημειώνεται, ότι σχηματίσθηκε δικογραφία και σε βάρος των γονέων των συλληφθέντων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή Ανηλίκων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter