Αθηνά Λινού: Στοίχημα το άνοιγμα των σχολείων-Δεν θα είναι ίδια τα πράγματα στα μέσα Οκτωβρίου

Αθηνά Λινού: Στοίχημα το άνοιγμα των σχολείων-Δεν θα είναι ίδια τα πράγματα στα μέσα Οκτωβρίου

Για στοίχημα σχετικά με το τι θα συμβεί στις επόμενες εβδομάδες με την εξάπλωση του κορονοϊού έκανε λόγο η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού η οποία τόνισε ότι το προηγούμενο διάστημα τα παιδιά βρίσκονταν κυρίως σε εξωτερικό χώρο λόγω διακοπών και καλοκαιριού, ενώ πλέον δεν ισχύει αυτό, με το άνοιγμα των σχολείων.

«Αυτό που φοβόμαστε είναι η διασπορά στη διάρκεια της εκπαίδευσης, δηλαδή όσο τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι «είναι στοίχημα το τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες. Φοβάμαι ότι δεν θα είναι ίδια τα πράγματα στα μέσα Οκτωβρίου. Οι γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά να φορούν συνέχεια τις μάσκες, οι χώροι να αερίζονται. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος. Το ποσοστό των παιδιών που θα αρχίσουν να μεταδίδουν τη νόσο θα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι τώρα» σημείωσε στο Open και την εκπομπή «»Ώρα Ελλάδος».

«Ελπίζω ότι δεν θα κλείσουν τα σχολεία, αλλά υπό τον όρο ότι θα αυξηθούν τα μέσα προστασίας, όπως η μάσκα και στη γυμναστική. Να πείσουμε ότι τα ανοιχτά παράθυρα είναι υγεία», κατέληξε η κυρία Λινού

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter