Αθηνά Λινού: «Θα είχαμε λιγότερες μεταλλάξεις, αν είχε γίνει άρση της πατέντας των εμβολίων»

Αθηνά Λινού: «Θα είχαμε λιγότερες μεταλλάξεις, αν είχε γίνει άρση της πατέντας των εμβολίων»

«Θα είχαμε λιγότερες μεταλλάξεις εάν είχαμε άρση των πατεντών των εμβολίων» δήλωσε μεταξύ άλλων η καθηγήτρια της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

«Ο εμβολιασμός πρέπει να συνεχιστεί αν και ακόμη δεν έχουμε εικόνα για το αν τα υπάρχοντα εμβόλια καλύπτουν και την Όμικρον» δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5, η κα Αθηνά Λινού.

«Αυτή τη στιγμή ολόκληρος ο κόσμος λαμβάνει περιοριστικά μέτρα, δίχως να ξέρουμε αν χρειάζονται, δίχως να ξέρουμε πόσο σοβαρό θα είναι το πρόβλημα. Υποψιαζόμαστε ότι το πρόβλημα θα είναι σοβαρό, υποψιαζόμαστε πως η νέα μετάλλαξη θα έχει διασπαρεί περισσότερο από όσο θεωρούμε. Αλλά έως εκεί φτάνει η ανάγνωση που μπορούμε να κάνουμε τη δεδομένη στιγμή», σημείωσε η καθηγήτρια της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως είπε η κα Λινού, «θα έχουμε πολλές μεταλλάξεις το επόμενο διάστημα, κι αυτό θα συμβαίνει όσο θα υπάρχουν πολλοί ανεμβολίαστοι σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τα πράγματα σαφώς θα ήταν καλύτερα, δηλαδή θα είχαμε λιγότερες μεταλλάξεις, αν είχαμε άρση των πατεντών των εμβολίων. Βέβαια εκεί θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε ένα άλλο πρόβλημα – αυτό της παραγωγής των εμβολίων. Θα έπρεπε δηλαδή να έχουν περισσότερες χώρες και τη δυνατότητα παραγωγής τους, να κατέχουν και την σχετική τεχνολογία».

Τόνισε επίσης μεταξύ άλλων πως «αναφορικά με τα υπάρχοντα εμβόλια, ακόμη δεν έχουμε σαφή εικόνα για το αν μας καλύπτουν ή όχι από τη νέα μετάλλαξη. Η προσπάθεια για τον εμβολιασμό συνεχίζεται».

Υπενθυμίζεται ότι τροπολογία για την άρση των δικαιωμάτων της πατέντας των εμβολίων για τον κορονοϊό ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα τo Ευρωκοινοβούλιο.

Η τροπολογία εγκρίθηκε με 333 υπέρ, 328 κατά και 26 αποχή. Την υπερψήφισαν σύσσωμες η Αριστερά, Σοσιαλιστές & Πράσινοι, αλλά καταψηφίστηκε από όλη την ευρωομάδα της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης: 

Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά με τροπολογία την άρση της πατέντας για τα εμβόλια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter