Αθηνών – Κορίνθου: Δόθηκε στην κυκλοφορία η δεξιά λωρίδα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας

Αθηνών – Κορίνθου: Δόθηκε στην κυκλοφορία η δεξιά λωρίδα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας
Πηγή φωτογραφίας: olympiaodos.gr

Μετά από ώρες ταλαιπωρίας και μποτιλιαρίσματος αποκαταστάθηκε -μερικώς- η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο Κινέτας έως τον κόμβο της Πάχης στο ρεύμα προς Αθήνα. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. δόθηκε στην κυκλοφορία η δεξιά λωρίδα και η Λ.Ε.Α.

Διαβάστε επίσης: Ολύμπια… υπομονή των οδηγών στην Παλαιά Εθνική Οδό: Άγνωστο πότε θα ανοίξει η Κακιά Σκάλα

Στο σημείο, δημιουργείται φράχτης ανάσχεσης, ώστε να καταστεί δυνατό, με γνώμονα την ασφάλεια των χρηστών, να αποδοθεί σε κυκλοφορία μία ακόμα λωρίδα τις επόμενες μέρες.

Νωρίτερα, με Ολύμπια… υπομονή έπρεπε να είναι οπλισμένοι όσοι κλήθηκαν να χρησιμοποιήσουν την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα καθώς τα νεύρα και οι αντοχές των οδηγών δοκιμάστηκαν από το μποτιλιάρισμα. Η νέα Εθνική Οδός παρέμενε κλειστή από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης έως και τις έξι το απόγευμα όπου δόθηκε στην κυκλοφορία ένα μέρος, και συγκεκριμένα η δεξιά λωρίδα και η Λ.Ε.Α.

Δείτε επίσης: Ουρές χιλιομέτρων στην παλαιά Εθνική Αθηνών – Κορίνθου από πτώση βράχων (Video)

Οι οδηγοί με δυσκολία διατηρούσαν την ψυχραιμία τους καθώς υποχρεώθηκαν σε παράκαμψη αρκετών χιλιομέτρων, ενώ παραμένουν σταματημένοι έως και… μισή ώρα στο ίδιο σημείο δίχως καμία ενημέρωση. Σταματημένος 30 λεπτά στο ίδιο σημείο βρέθηκε οδηγός που επικοινώνησε με το documentonews.gr τονίζοντας πως, την ίδια στιγμή, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση.

Δείτε LIVE την κίνηση

Άγνωστο πότε θα ανοίξει η Εθνική Οδός

Την ίδια στιγμή, η Ολυμπία Οδός σε ενημέρωσή της υποστηρίζει πως δεν είναι σαφές το χρονοδιάγραμμα των εργασιών αποκατάστασης της οδού από την κατολίσθηση που σημειώθηκε πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού:

«Εκτροπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) στην κατεύθυνση προς Αθήνα έχει εφαρμοστεί από τις 7.00 το πρωί με εντολή της Τροχαίας λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας.

Δείτε επίσης: Πτώση βράχων στην Αθηνών – Κορίνθου: Κλειστό τμήμα της εθνικής οδού (Video)

Δημιουργήθηκε στην αρχή της εκτροπής μια μικρή ουρά, η οποία αποκαταστάθηκε σταδιακά και αυτή την ώρα υπάρχει σχετικά ομαλή ροή. Νωρίτερα και για λίγα λεπτά έγινε αποκλεισμός και της Π.Ε.Ο. ώστε οι αλπινιστές να ρίξουν ελεγχόμενα χαλαρά κομμάτια βράχου.

Πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία- Τι εργασίες γίνονται τώρα

Στο σημείο βρίσκονται μηχανικοί και ειδικοί αλπινιστές, οι οποίοι κάνουν τις απαραίτητες εργασίες καταγραφής του συμβάντος, με drone και οπτικό έλεγχο στις βραχοπτροστασίες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η απομάκρυνση και αποκατάσταση του οδοστρώματος. Δεν μπορεί να εκτιμηθεί ο χρόνος της επιχείρησης.

Επεξήγηση: Το χρονοβόρο και δυσκολότερο σημείο της επιχείρησης είναι η επιθεώρηση και καταγραφή του συμβάντος, καθώς πρέπει, πριν απομακρυνθούν από το οδόστρωμα τα κομμάτια του βράχου, να έχουμε όλο το υλικό που θα επιτρέψει τη μελέτη του φαινομένου και θα καθοδηγήσει τα βήματα της αποκατάστασης. Πολύ απλά, το εύκολο μέρος είναι να απομακρύνουμε το βράχο. Όμως μετά δεν θα ξέρουμε από ποιο ακριβώς σημείο αποκολλήθηκε, τη διαδρομή ακολούθησε και συνεπώς, που και πως θα πρέπει να επέμβουμε.»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter