Αθλητισμός στις φυλακές: Με μια μπάλα για την επανένταξη

Αθλητισμός στις φυλακές: Με μια μπάλα για την επανένταξη

Η Λουζίρα αποτελεί την φυλακή με τη χειρότερη φήμη στην Ουγκάντα. Οι έγκλειστοι είναι τριπλάσιοι από τις προδιαγραφές και οι χειρότεροι της χώρας στοιβάζονται ανάμεσα στους τοίχους της. 

Οι προϋποθέσεις για ένα εκρηκτικό περιβάλλον είναι εκεί, όμως η κατάσταση εκτονώνεται χωρίς μαχαιρώματα και ενέδρες. Λόγω του ποδοσφαίρου. Ένας πρώην αστυνομικός, ο οποίος καταδικάστηκε σε 20 χρόνια για τον φόνο του θείου της πρώην συντρόφου του, βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα. Οι ομάδες των κρατούμενων έχουν ονόματα μεγάλων αγγλικών (Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κ.ο.κ), έχουν κανονική οργάνωση με διοίκηση, οπαδούς, μεταγραφές, καταστατικό, κανονισμούς. Υπάρχουν παιχνίδια που τα παρακολουθούν όλοι οι τρόφιμοι των φυλακών, οι οποίοι μέσω του ιδιαίτερου πρωταθλήματος δίνουν νόημα στην καθημερινότητά τους, κοινωνικοποιούνται, αθλούνται και βγάζουν την ενέργειά τους δημιουργικά.

Το βραβευμένο πρόγραμμα

Η ιστορία της Λουζίρα έγινε γνωστή από διάφορα ντοκιμαντέρ τα τελευταία χρόνια, όμως δεν είναι η μοναδική περίπτωση που ο αθλητισμός λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο στις φυλακές. Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου αποφάσισε να δώσει την διάσταση που του αξίζει, αναδεικνύοντας τη δράση ενός γερμανικού ιδρύματος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο koutipandoras.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter