Αθλητισμός, υγεία και υπερβολές που φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα

Αθλητισμός, υγεία και υπερβολές που φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα

Πολλάκις, και στην Ελλάδα της ούτως ή άλλως υπερβολής σε όλα, συγχέουμε τον αθλητισμό με την φυσική άσκηση. Πρώην παχύσαρκοι, καπνιστές, “τσακωμένοι” μέχρι πρότινος με την άθληση έκαναν την υπέρβαση και έβαλαν την άσκηση στην καθημερινότητά τους και ασφαλώς είδαν αποτελέσματα εντυπωσιακά.

Πλην όμως συχνά έχασαν το μέτρο. Και μπέρδεψαν την φυσική άσκηση που πρέπει να γίνεται με μέτρο, με την υπερβολή. Μπέρδεψαν την εξάσκηση με την αθλητική προπόνηση…

Ο Ουκρανός γιατρός Δρ Evgeny Komarovsky διέλυσε τον μύθο σχετικά με τη χρησιμότητα του αθλητισμού, και αποσυνέθεσε την σχετικότητά του με την φυσική ζωή.

Μιλώντας στο κανάλι του στο YouTube, σχολίασε πως: “Σχετικά με την πεποίθηση πως “ο αθλητισμός ενισχύει το σώμα” είναι γενικά μια φράση που φαίνεται απολύτως σωστή, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι σωστή”. Ο Κομαρόφσκι εξήγησε ότι οι άνθρωποι συχνά συγχέουν τον αθλητισμό με τη φυσική αγωγή.

Ο πρώτος, σύμφωνα με τον ειδικό, δεν έχει καμία σχέση με την υγεία. “Οι αθλητές δεν έχουν κανένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής, επιπλέον, οι επαγγελματίες αθλητές έχουν ένα σωρό αθλητικούς τραυματισμούς, επαγγελματικά προβλήματα υγείας”, είπε ο γιατρός.

Η φυσική κουλτούρα από την άλλη, σύμφωνα με έναν ειδικό, είναι “εντελώς διαφορετική”: “Δεν είναι σημαντικό για έναν αθλητή να κερδίσει, είναι σημαντικό για έναν αθλητή να ζήσει με αυτόν τον τρόπο, να ασκήσει τέτοιες δραστηριότητες που πραγματικά ενισχύουν την υγεία.”

Απαντώντας σε ερώτηση ακροατή του σχετικά με το γιατί άρχισε να αρρωσταίνει λιγότερο συχνά όταν σταμάτησε να κάνει σπορ, ο Komarovsky επέστησε την προσοχή του στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της προπόνησης ένα άτομο δεν ελέγχει την κατάσταση των βλεννογόνων. Εάν στεγνώσουν, η λεγόμενη τοπική ασυλία απενεργοποιείται. Για να αποφευχθεί αυτό, ο Komarovsky συνέστησε να πίνετε αρκετά υγρά κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης.

Στα γυμναστήρια, υπάρχουν προβλήματα με τον αερισμό, τη θερμοκρασία και την υγρασία του αέρα, εξήγησε ο γιατρός.

“Στην ίδια την αίθουσα, η πιθανότητα στεγνώματος των βλεννογόνων είναι υψηλή, καθώς λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει φυσικός αερισμός, η πιθανότητα αντιμετώπισης ιού είναι επίσης πολύ υψηλή”, πρόσθεσε ο Komarovsky και τόνισε ότι στην περίπτωση αυτού που τον ρώτησε, το πρόβλημα δεν θα μπορούσε να είναι στον αθλητισμό, αλλά στο πώς τον έκανε.

Ο γιατρός συνέστησε επίσης να δώσει κάποιος προσοχή στον παράγοντα, που οδήγησε στην εγκατάλειψη του αθλητισμού. “Ίσως, στο τέλος, σταματήσατε να πηγαίνετε στο γυμναστήριο, γιατί ερωτευτήκατε και έχετε τον αγαπημένο σας στο πλευρό σας, τον οποίο δεν θέλετε να σέρνετε στο γυμναστήριο. Και αρχίσατε να ξοδεύετε ενέργεια σε άλλους τρόπους” αιτιολόγησε ο ειδικός και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι” η αγάπη βοηθά πολύ να μην αρρωστήσει κανείς”.

Πηγή: Runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter