Αθλητισμός: Κλειστός (στίβος) μέχρι νεωτέρας

Αθλητισμός: Κλειστός (στίβος) μέχρι νεωτέρας

Ορατός ο κίνδυνος να ακυρωθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα

Γνωρίζετε ότι εν έτει 2022 η Ελλάδα διαθέτει μόλις δύο κλειστά στάδια στίβου (αμφότερα βρίσκονται σε κακό χάλι), εκ των οποίων το ένα παραμένει σε αχρηστία από το… 2011; Αποτέλεσμα αυτών είναι ότι το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, που είναι προγραμματισμένο για τις 18-19 Φεβρουαρίου 2023 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, βρίσκεται στον αέρα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η χώρα κινδυνεύει να γίνει ρεζίλι διεθνώς, αφού υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για διεξαγωγή του στο εξωτερικό!

Απίστευτα πράγματα, αποτέλεσμα της ανικανότητας του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος αντί να ασχοληθεί άμεσα και να βρει λύση, αναλώνεται σε ανούσιες φιέστες και σπαταλά π.χ. 90 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του ΟΑΚΑ. Ο υφυπουργός έσπευσε να διαφημίσει 36 αθλητικά έργα μόνο στην Κρήτη, ενώ στην πρόσφατη παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Πελοποννήσου προανήγγειλε τη χρηματοδότηση 23 αθλητικών έργων συνολικού προϋπολογισμού άνω των 15 εκατ. ευρώ, με μεγάλη έμφαση στον στίβο. Ομως σε όλα αυτά δεν υπάρχει… κλειστός στίβος!

Για τα δύο κλειστά στάδια, το ΣΕΦ και της Παιανίας, οι καθυστερήσεις (ειδικά για το δεύτερο) αποτελούν μνημείο ανευθυνότητας και ωχαδερφισμού. Στο κλειστό του Ν. Φαλήρου (ανήκει στο υφυπουργείο Αθλητισμού) το ταρτάν βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και μπορεί να επιφέρει – όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του ΣΕΓΑΣ– σοβαρούς τραυματισμούς.

Από το 2011 το κλειστό της Παιανίας παραμένει κλειστό και λεηλατημένο. Μόλις στις αρχές του μήνα πέρασε στην κυριότητα του υφυπουργείου Αθλητισμού, το οποίο με τη σειρά του θα το παραχωρήσει στο ΟΑΚΑ κι εκείνο θα φροντίσει για την ανακαίνιση, συντήρηση και λειτουργία του, με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις να μιλούν για χρησιμοποίησή του στα τέλη του 2023! Οπως δημοσίευσε η ιστοσελίδα sportsfeed.gr, τόσο για το Σπίτι του Στίβου όσο και για εκείνο του βόλεϊ στην Παιανία υπογράφτηκε τον Φεβρουάριο του 2020 σύμφωνο συνεργασίας για την αξιοποίησή τους μεταξύ της περιφέρειας, του Γιώργου Πατούλη, του Δήμου Παιανίας και του δημάρχου Ισίδωρου Μάδη. Ενάμιση χρόνο μετά (!), τον Δεκέμβριο του 2021, ολοκληρώθηκαν οι σχετικές μελέτες και ύστερα από έναν ακόμη ολόκληρο χρόνο (!), τον φετινό Δεκέμβριο, πέρασε η τροπολογία στη Βουλή με την οποία οι εγκαταστάσεις περνούν στην κυριότητα του υφυπουργείου άνευ ανταλλάγματος ύστερα από συμφωνία με την Lamda Development! Το σύγχρονο γεφύρι της Αρτας. Μένει να ολοκληρωθεί η συμφωνία των δύο πλευρών (άγνωστο πότε) και μετά θα μάθουμε ποιο ακριβώς είναι το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και πότε θα παραδοθούν τα δύο κλειστά. Ως τότε ο ελληνικός κλειστός στίβος θα βγαίνει σεργιάνι στο εξωτερικό για να μπορέσει να προετοιμαστεί και να κυνηγήσει όρια και επιδόσεις για το αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα που από το υφυπουργείο Αθλητισμού διαρρέει ότι η χώρα θέλει να διεκδικήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου του 2027.

Στην προσπάθεια του ΣΕΓΑΣ να βρεθεί λύση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα έπεσαν στο τραπέζι ακόμη και προτάσεις να διεξαχθεί το πρωτάθλημα… στη Σόφια! Ομως, όπως υποστηρίζουν οι σύμβουλοί του, κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο καθώς τα έξοδα θα πρέπει να τα αναλάβουν μόνοι τους οι αθλητές και τα σωματεία, πράγμα αδύνατο. Οπότε τι απομένει; Να ακυρωθεί και να μη διεξαχθεί! Κι όλα αυτά σε μια χώρα που ξέρει μόνο να πανηγυρίζει τα κατορθώματα του Τεντόγλου, της Τζένγκο, της Στεφανίδη και των άλλων αθλητών που μένουν να παλεύουν μόνοι τους κόντρα σε θεούς και δαίμονες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter