Κολύμβηση – Άθλος Βαζαίου: Έγραψε Ιστορία στη Γλασκώβη

Κολύμβηση – Άθλος Βαζαίου: Έγραψε Ιστορία στη Γλασκώβη

Απίστευτο μοιάζει το κατόρθωμα του Ανδρέα Βαζαίου που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. πεταλούδα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας της Γλασκώβης, μόλις μισή ώρα αφότου κολύμπησε (και πήρε το χάλκινο) στα 100μ. μικτή ατομική.

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Νικολόπουλου τρέλανε τα χρονόμετρα και συνέτριψε τον συναγωνισμό. Τελικά, τερμάτισε σε 1:50.23, που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ (1:51.23 είχε κάνει πριν δύο χρόνια στην Κοπεγχάγη, όταν είχε πάρει τη δεύτερη θέση), για να ανέβει για δεύτερη φορά στη διοργάνωση -μετά τα 200μ. μικτή ατομική- στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βαζαίος, ο οποίος ήταν όγδοος στο πρώτο 50άρι και τέταρτος στα μισά της κούρσας, άφησε πάνω από ένα δευτερόλεπτο πίσω του τον Γερμανό Ραμόν Κλεντς, ο οποίος με 1:51.51 πήρε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ τρίτος ήταν ο σπουδαίος Βρετανός Τζέιμς Γκάι με 1:51.73.

Τα επιτεύγματα του Βαζαίου στη Γλασκώβη συνιστούν την πιο επιτυχημένη παρουσία Έλληνα αθλητή σε μεγάλη διοργάνωση. 

Χάλκινη η Ντουντουνάκη – Όγδοος ο Χρήστου

Μεγάλη επιτυχία και για την Άννα Ντουντουνάκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας της Γλασκώβης. Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό των 100μ. πεταλούδα με 56.44 και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού. Η Ντουντουνάκη συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ (57.18) που είχε πετύχει στον χθεσινό ημιτελικό, και έκανε τρομερή κούρσα και γύρισε πρώτη στο πρώτο 50άρι, σε 26.11.

Στο μεταξύ, ο Απόστολος Χρήστου δεν άντεξε, κολυμπώντας την τέταρτη κούρσα του στα 50μ. ύπτιο μέσα στη μέρα, και περιορίστηκε στην όγδοη θέση του τελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 25άρας πισίνας της Γλασκώβης. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε σε 23.51, έναντι 23.33 που είχε κάνει λίγο νωρίτερα στον ημιτελικό και αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter