Αθλος του Ολυμπιακού και τρομερή νίκη-πρόκριση (2-1 την Αρσεναλ) μέσα στο Λονδίνο

Ενας απίθανος Ολυμπιακός έκανε την μεγαλύτερη υπέρβαση στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπου αν και είχε χάσει στο πρώτο ματς από την Αρσεναλ 1-0 στο Φάληρο πήγε χθες στο Λονδίνο και νίκησε 2-1 τους «κανονιέρηδες» και πήρε πανάξια την πρόκριση για τους «16» του Εuropa League και μπαίνει στη σημερινη κλήρωση της Νιόν! Δικαιολογημένα αποθεώθηκε από τους 7000 φίλους του…

Στο πρώτο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» αν και μπήκαν νευρικά στο ματς όσο περνούσε η ώρα τόσο αποκτούσαν αυτοπεποίθηση. Κράτησαν μακριά την Αρσεναλ από τα καρέ του Σα και κοιτούσαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Δημιούργησαν μια-δύο καλές φάσεις στο παιχνίδι αλλά ήταν βιαστικοί στην τελική προσπάθεια.

Η Αρσεναλ από την πλευρά της είχε το νου της πρώτα να μην αιφνιδιαστεί και μετά να μπορέσει να ανοίξει την άμυνα της ελληνικής ομάδας. Η μοναδική φορά που το κατάφερε ήταν στο 39’ αλλά το γκολ του Λακαζέτ ακυρώθηκε πολύ σωστά ως οφσάιντ του Σακά που του έκανε την ασίστ. Οι Αγγλοι ζήτησαν πέναλτι στο 30’ όταν σε προσπάθεια του Μπεγερίν η μπάλα βρήκε το χέρι του Μπουχαλάκη αλλά ήταν πολύ κοντά οι δύο παίκτες και ο ρέφερι έδειξε συνέχεια στο ματς.

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός βγήκε στο ματς να τα παίξει όλα για όλα κι έφερε τα πάνω κάτω. Μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά στο 53’ ο Σισέ με κεφαλιά έκανε το 0-1 και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, βάζοντας φωτιά στο «Εμιρείτς»! Οι Πειραιώτες πήραν αέρα και τέσσερα μετά λεπτά ο απίστευτος Τσιμίκας με τρομερό σλάλομ και βολίδα με το δεξί ανάγκασε τον Λένο στην απόκρουση του αγώνα και αποσόβησε το 0-2.

Η Αρσεναλ που τα είχε χαμένα βγήκε μπροστά στο τελευταίο τέταρτο αλλά σε αυτό το διάστημα είχε μόνο μια ευκαιρία σε σουτ του Πέπε που έβγαλε ο Σα.

Το ματς πήγε στην παράταση, με τον Ολυμπιακό πολύ κουρασμένο πια από το πολύ τρέξιμο και τα συνεχή ματς Κυριακή- Πέμπτη. Όμως η ελληνική ομάδα ήταν εκείνη που αν και παίζει με… κουτσό τον Τσιμίκα ήταν αυτός που έχασε την μεγάλη ευκαιρία στο 101’ να κάνει το 0-2 αλλά το σουτ που έκανε από πολύ καλή θέση μέσα από την περιοχή και αμαρκάριστος έφυγε άουτ. Όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Ολυμπιακού χθες καθώς στο 109’ το σουτ του Μασούρα κατέληξε στο κάθετο δοκάρι της Αρσεναλ! Κι όταν χάνεις τις ευκαιρίες τότε η μπάλα σε τιμωρεί. Στο113’ ο Ομπαμεγιάνγκ μετά από σέντρα του Οζιλ με εναέριο γυριστό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Τελικά ότι δεν του έδωσε μέχρι τότε η τύχη, του το έδωσε του Ολυμπιακού στο φινάλε της παράτασης. Στο 119’ ο Ελ Αραμπί με προβολή έγραψε το 1-2 και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ομπαμεγιάνγκ σε άδειο τέρμα έχασε την ευκαιρία για το 2-2 στέλνοντας τον Ολυμπιακό στους «16’ της διοργάνωσης!

Ο Ιταλός διαιτητής Μάσα έδειξε κίτρινες κάρτες στους Μπα, Καμαρά.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρτέτα): Λένο, Μπεγιερίν, Σακά, Λουίζ, Μουστάφι (95’ Παπασταθόπουλος), Σεμπάγιος (70’ Τορέιρα), Τσάκα, Οζίλ, Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ (115’ Μαρτινέλι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας (114’ Λοβέρα), Ομάρ, Μπα, Σισέ, Γκιγιέρμε (117’ Παπαδόπουλος), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (86’ Γκασπάρ), Ραντζέλοβιτς (65’ Μασούρας), Ελ Αραμπί.