Κάνει την «αθώα περιστερά» η κυβέρνηση για το σκάνδαλο Uber στην Ελλάδα

Κάνει την «αθώα περιστερά» η κυβέρνηση για το σκάνδαλο Uber στην Ελλάδα
Θέση για το σκάνδαλο επιρροής της Uber σε πολιτικούς και δημοσιογράφους προς όφελος της πολυεθνικής κλήθηκε μετά από μέρες να πάρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εμφανίζοντας κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία ως «αθώες περιστερές» αναφορικά με τις σχέσεις στελεχών της με την εταιρεία, παρά το πλήθος τοποθετήσεων υπέρ της κατά το παρελθόν, και το αίτημα αξιωματικής αντιπολίτευσης και Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής να ξεκινήσουν έρευνες για τη δραστηριότητά της στη χώρα μας.

Ο Γιάννης Οικονόμου επιχείρησε να απαντήσει στη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση και προσωπικά για τις αποκαλύψεις για το διεθνές σκάνδαλο διαφθοράς και τη στάση που είχε κρατήσει ως αντιπολίτευση η Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας πως «δεν υπάρχει τίποτα σε αυτή την υπόθεση που βλέπουμε και παρακολουθούμε με βάση τις αποκαλύψεις σε άλλες χώρες που να συνδέει πολιτικά πρόσωπα στη χώρα».

Σε ερώτηση που του απηύθυνε το documentonews.gr για το εάν υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία στελέχη που κατά το παρελθόν είχαν διακριτικές σχέσεις με τον πρώην επικεφαλής της εταιρείας Uber, που όπως αποκαλύφθηκε σε άλλες χώρες επηρέαζε πολιτικούς και δημοσιογράφους προς όφελος της πολυεθνικής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να αντιστρέψει την κριτική και να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον πρόεδρό της.

«Δεν υπάρχει τίποτα. Άρα είναι μια συζήτηση άνευ αντικειμένου» συνέχισε ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, βάζοντας στο στόχαστρό του τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, και τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ, Θύμιο Λυμπερόπουλο.

«Η δε προσπάθεια του κυρίου Τσίπρα στη συνάντησή του με τον κύριο Λυμπερόπουλο, στη συνάντηση που προτίμησε να έχει αντί να είναι στη Βουλή όπως και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί για να κουβεντιάσουν για το θέμα των πανεπιστημίων, όπου χωρίς πραγματικά κανένα στοιχείο προσπάθησε να φωτογραφίσει, υπαινίχθηκε την οποιαδήποτε, μια συνομωσία ή την οποιαδήποτε ύπαρξη σκανδάλου, νομίζω ότι είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό στοιχείο του τρόπου με τον οποίο έχουν επιλέξει και έχουν αποφασίσει να πολιτεύονται στην αξιωματική αντιπολίτευση» κατέληξε στην απάντησή του ο Γ. Οικονόμου.

Σημειώνεται πως ο Αλ.  Τσίπρας έκανε λόγο για «δικαίωση», σημειώνοντας πως «τώρα ξετυλίγεται ένα κουβάρι και αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε πολλά πράγματα από όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα», υπογραμμίζοντας τις αποκαλύψεις «ότι η εταιρεία χρησιμοποιούσε αθέμιτες πρακτικές, δωροδοκούσε πολιτικά πρόσωπα, υπουργούς, δημοσιογράφους, προκειμένου να επιβάλλει την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στην Ευρώπη για να επιβληθεί αυτή εναντίον των αυτοκινητιστών».

«Είναι προφανές πως δεν μπορεί σε όλον τον κόσμο να χρησιμοποίησαν αθέμιτες πρακτικές αλλά στην Ελλάδα η υποστήριξη να ήταν για λόγους ιδεολογικούς, δεν το πιστεύω» σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που τόνισε πως η υπόθεση αυτή «δεν αφορά μόνο το χθες αλλά και το σήμερα και το αύριο», αφού όπως είπε «υπάρχουν χιλιάδες έγγραφα, η έρευνα θα τρέξει, δεν ξέρουμε τι αποκαλύψεις θα δούμε μπροστά μας».

«Αντιλαμβάνεται η ΝΔ ότι υπήρξε σκάνδαλο και το καταγγέλλει ή και αυτό ήταν σκευωρία;» ήταν το κύριο ερώτημα που απηύθυνε προς την κυβέρνηση και το κυβερνόν κόμμα ο Αλ. Τσίπρας, με την απάντηση του Γ. Οικονόμου -προφανώς- να κλείνει σε μία ακόμα θεωρία περί σκευωρίας, ή όπως είπε «υπαινιγμού συνομωσίας».

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε ένα βίντεο-κόλαφο για την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας στην Uber, από την περίοδο που το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη βρισκόταν στην αντιπολίτευση και κατηγορούσε την κυβέρνηση Τσίπρα για τις αποφάσεις της, κόντρα στα συμφέροντα της εταιρείας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter