Αθώοι ο Δημήτρης Ινδαρές και οι δύο γιοι του που είχαν ξυλοκοπηθεί από αστυνομικούς μέσα στο σπίτι τους

Αθώοι ο Δημήτρης Ινδαρές και οι δύο γιοι του που είχαν ξυλοκοπηθεί από αστυνομικούς μέσα στο σπίτι τους

Αθώοι λογω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, ο βραβευμένος σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρες και οι δυο γιοί του, Φίλιππος Και Ιασονας οι οποίοι είχαν ξυλοκοπηθεί άγρια από αστυνομικούς μέσα στο σπίτι τους στο Κουκάκι τον Δεκέμβριο του 2019 κατά τη διάρκεια εκκένωσης κατάληψης διπλανού κτιρίου και κατηγορούνταν για σειρά πλημμελημάτων (βία κατά υπαλλήλων, εξύβριση, απείθεια, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κ.ά.).

Δείτε επίσης: Ινδαρές: Μας δαιμονοποίησαν – Ακατανόητο αυτό που συνέβη (Video)

Παράλληλα, έπαυσε υφ’ όρων την ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απείθειας και της εξύβρισης.

Το δικαστήριο μάλιστα διατήρησε τις επιφυλάξεις του για το αν τελέστηκαν οι πράξεις από τους κατηγορούμενους, σε αντίθεση με την εισαγγελέα της έδρας η οποία κατά την πρόταση της έκανε λόγο για ωμή αστυνομική βία και πρότεινε την απαλλαγή και των τριών κατηγορουμένων αφού όπως είπε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν τέλεσαν τις πράξεις που τους αποδόθηκαν.

«Θεωρώ οτι δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι κατηγορούμενοι δεν είναι τα άτομα που τέλεσαν τις πράξεις που τους αποδίδονται. Και οι τρεις έγιναν θύματα μιας τυφλής και ωμής αστυνομικής βίας, εντελώς αυθαίρετης και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν απο τις αστυνομικές δυνάμεις για να καλύψουν την παταγώδη αποτυχία μιας τόσο οργανωμένης επιχείρησης και έγιναν τα εξιλαστήρια θύματα», είπε η εισαγγελέας κατά την πρόταση της και πρόσθεσε στο τέλος:

«Προτείνω να απαλλαγούν όλων των κατηγόριων επειδή δεν τέλεσαν την πράξη, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ως προς αυτό»

Η εισαγγελική λειτουργός κονιορτοποίησε τον ισχυρισμό ότι οι τρεις κατηγορούμενοι ήταν μέλη της κατάληψης λέγοντας πως παρά την «εξονυχιστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε δεν βρέθηκε τίποτα. Κανένα είδος γενετικού υλικού δεν ανήκει στους κατηγορουμένους ενώ στην ανακοίνωση τους οι καταληψίες λένε για τρεις συλλήψεις άσχετων ανθρώπων. Μια εικόνα χίλιες λέξεις: δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι κατηγορούμενοι δεν ήταν καταληψίες».

Αναφερόμενη στις καταθέσεις των αστυνομικών η εισαγγελέας της έδρας έκανε λόγο για αντιφάσεις ενώ σχετικέ με τις καταθέσεις των περίοικων, είπε πως εκείνες αποτυπώνουν ότι η οικογένεια ήταν στο μπαλκόνι όσο τα μέλη της κατάληψης πετούσαν αντικείμενα από το παράθυρο του πρώτου ορόφου.

Η εισαγγελέας εστίασε στο βίντεο, το οποίο προβλήθηκε στο δικαστήριο σημειώνοντας πως «δεν αφήνει αμφιβολία ότι άλλοι ήταν εκείνοι που έκαναν τα αδικήματα και άλλοι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι βρίσκονταν στο σπίτι τους».

Παράλληλα, τόνισε ότι από την κατ’ οίκον έρευνα αλλά και την εξέταση γενετικού υλικού δεν υπήρξε εύρημα που να συνδέει την οικογένεια Ινδαρέ με την κατάληψη ενώ συμπλήρωσε πως σε προγενέστερο χρόνο ο σκηνοθέτης είχε επικοινωνήσει με τη διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», στο οποίο ανήκει το υπό κατάληψη κτίριο , για να την ενημερώσει σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter