Αθώος ο Κωστας Καλαρέμας για την επίθεση στο υπουργείο πολιτισμού το 2007

Αθώος ο Κωστας Καλαρέμας για την επίθεση στο υπουργείο πολιτισμού το 2007

Αθωώθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο Κώστας Καλαρέμας, ο οποίος κατηγορούνταν για απόπειρα έκρηξης που χρονολογείται το μακρινό 2007.

Συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2007, άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο υπουργείο Πολιτισμού και στα αυτοκίνητα του Γιώργου Βουλγαράκη και της φρουράς του. Το επεισόδιο διεκόπη όταν ένας εκ των φρουρών του τότε υπουργού, πυροβόλησε στον αέρα. Δεκατέσσερα χρόνια μετά, το φθινόπωρο του 2021 και ενώ η υπόθεση ήταν στο αρχείο, οι αρχές «ξαφνικά» ταύτισαν γενετικό υλικό του Κ. Καλαρέμα στον ιμάντα μία τσάντας σε ένα πλαστικό μπουκάλι που περιείχε μικρή ποσότητα βενζίνης που βρέθηκαν στο σημείο.

Η ταύτιση αυτή ήρθε μετά από έρευνα των αρχών στο σπίτι του, τον Οκώβριο του 2020. Αξίζει όμως να σημειωθεί πως γενετικό υλικό του ίδιου είχε συλλεχθεί και είχε γίνει ανάλυση από την ΕΛΑΣ το 2012 και το 2009 χωρίς ωστόσο να γίνει ταύτιση με την υπόθεση του 2007.

Η απόφαση πάρθηκε με πλειοψηφία 5-2. Υπέρ της αθωότητας του κατηγορουμένου τάχθηκαν η πρόεδρος του δικαστηρίου και οι τέσσερις ένορκοι, ενώ οι δύο εφέτες τάχθηκαν υπέρ της ενοχής του.

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του Κ. Καλαρέμα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Γιάννης Ραχιώτης αναφερόμενος στο παραπεμπτικό βούλευμα είπε ότι αυτό από μόνο του τον έχει «απαλλάξει από την κατηγορία της έκρηξης» και συμπλήρωσε ότι «όχι μόνο θα πρέπει να κηρυχθεί αθώος, αλλά δεν θα έπρεπε καν να έχει παραπεμφθεί».

Ο ίδιος ο Κ. Καλαρέμας στην απολογία του τόνισε ότι η ΕΛΑΣ στοχοποιεί όσους αντιστέκονται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter