Αθώωση Κρέτσου για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών ζητά η εισαγγελέας

Αθώωση Κρέτσου για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών ζητά η εισαγγελέας

Αθωωτική είναι η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σχετικά με τη σκευωρία που είχε στηθεί σε βάρος του πρώην υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λευτέρη Κρέτσου για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, και τις κατηγορίες περί δήθεν ευνοϊκής μεταχείρισης του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. Συγκεκριμένα η εισαγγελέας της έδρας στην πρόταση της τάχθηκε υπέρ της αθώωσης του Λευτέρη Κρέτσου των μελών της επιτροπής για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα για το αδίκημα της συνέργειας στην πράξη αυτή.

Πρόκειται για την υπόθεση για την οποία είχαν καταθέσει το 2016 μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου τρεις βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ αυτών ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος κατέθεσε και ως μάρτυρας στο δικαστήριο.

Όπως τόνισε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας (επικαλούμενη πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε με εντολή της Εισαγγελίας), από την πλευρά του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα υπήρχαν «επαρκή οικονομικά μέσα» για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς έκρινε ότι η εταιρία θα μπορούσε να εξασφαλίσει δάνειο.

Επίσης, όπως τόνισε η εισαγγελέας, τα μέλη της Επιτροπής για το διαγωνισμό με τη συνδρομή της εταιρείας ορκωτών ελεγκτών Grand and Thorton έκαναν έλεγχο και ζήτησαν πρόσθετα οικονομικά στοιχεία. Όπως είπε η εισαγγελέας «πράγματι έλαβε χώρα ο έλεγχος της προέλευσης των οικονομικών μέσων» ενώ παράλληλα «προσκομίστηκαν και τα πρόσθετα δικαιολογητικά».

«Η Επιτροπή λοιπόν δεν βεβαίωσε κανένα ψευδές περιστατικό» τόνισε η εισαγγελέας της έδρας, ενώ όπως ανέφερε κατά την κρίση της «δεν συντρέχει ο απαραίτητος δόλος». Για τους λόγους αυτούς η εισαγγελική λειτουργός ζητεί να κριθούν αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι.

Η δίκη συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις των δικηγόρων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter