Αθώοι Λιακουνάκος, Αρκουμανέας και οι άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της σύμβασης του Sonak

Αθώοι Λιακουνάκος, Αρκουμανέας και οι άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της σύμβασης του Sonak

Παρά τις βαριές πρωτόδικες καταδίκες, το Πενταμελές Εφετείο Αθήνας έκρινε ομόφωνα αθώους και τους 17 εμπλεκόμενους στην υπόθεση της σύμβασης του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak, του αποκαλούμενου και «ηλεκτρονικού πολέμου».

Μεταξύ των απαλλαγέντων, είναι ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και ο Ηλίας Αρκουμανέας , πρώην ιδιοκτήτης και υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak , αντίστοιχα, οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών, Γιώργος Κολλίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος , ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, και μέλη των αρμόδιων επιτροπών, πρώην αξιωματικοί του Στρατού.

Το δικαστήριο, υιοθέτησε την εισήγηση της εισαγγελέα της έδρας, Ουρανίας Στέκα, σύμφωνα με την οποία δεν πληρούται ούτε η αντικειμενική ούτε η υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος της απιστίας που αποδόθηκε σε όσους χειρίστηκαν την επίμαχη σύμβαση.

Οι πρωτόδικες καταδίκες

Αντιθέτως πρωτοδίκως ο Θωμάς Λιακουνάκος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 16 ετών με αναστολή, όπως και ο Ηλίας Αρκουμανέας και οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών, Γιώργος Κολλίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος.

Επιπλέον το Δικαστήριο είχε επιβάλλει ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή σε όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους και ειδικότερα στον πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα καθώς επίσης και τους Αρβανιτάκη, Βλάχο, Χατζηνάκη, Πετρόπουλο, Αντωνακόπουλο, Δελατόλλα, Κουλούρα, Λεονταρίτη, Ηρακλείδη, Ντούμα, Κλάρα, Πατσιαούρα. Το δικαστήριο είχε επιδικάσει υπέρ του Δημοσίου υλική ζημία της τάξης των 48.408.000 ευρώ καθώς και ηθική βλάβη στους Λιακουνάκο, Αρκουμανέα, Κολλίρη και Βασιλάκο, ποσού 100.000 ευρώ στον καθένα. Ομοίως, 50.000 ευρώ για τους υπόλοιπους .

Και η εισαγγελέας του πρωτόδικου δικαστηρίου είχε εισηγηθεί την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων .  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter