Αθώοι οι δύο φοιτητές που κατηγορούνταν για επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Αθώοι οι δύο φοιτητές που κατηγορούνταν για επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Ομόφωνα αθώοι για όλες τις κατηγορίες κρίθηκαν οι δύο φοιτητές που είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο διαμαρτυρίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο στις 11 του περασμένου Νοεμβρίου.

 Ο 22χρονος φοιτητής Ιατρικής και ο 25χρονος που σπουδάζει στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κρίθηκαν αθώοι για το σύνολο των κατηγοριών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας το οποίο τους αθώωσε κατόπιν και σχετικής εισήγησης του εισαγγελέα.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες αστυνομικοί που μετείχαν στην επιχείρηση, οι οποίοι δεν αναγνώρισαν τους δράστες ανάμεσα σε αυτούς που μπήκαν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου. Η υπεράσπιση των φοιτητών από την πλευράς της επέδειξε φωτογραφίες με τη στιγμή της σύλληψης, αλλά και φωτογραφίες όπου ο ένας κατηγορούμενος φαινόταν στην ομάδα των φοιτητών που βρισκόταν στα σκαλιά του Οικονομικού Πανεπιστημίου και όχι στην ομάδα φοιτητών που συνεπλάκη με τους αστυνομικούς. Στο δικαστήριο κατέθεσαν φοιτητές – αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, ενώ υπέρ των κατηγορουμένων κατέθεσαν ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ Νίκος Μαρκάτος, και η βουλευτής του ΜΕΡΑ25 Σοφία Σακοράφα.

Οι δύο φοιτητές είχαν συμμετάσχει σε διαμαρτυρία κατά της Πρυτανείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου η οποία είχε αποφασίσει το κλείσιμο της σχολής εν όψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος εκ των δύο είχε συλληφθεί στην οδό Πατησιών ενώ ο δεύτερος φοιτητής είχε συλληφθεί ξημερώματα από αστυνομικούς της Ασφάλειας οι οποίοι τον περίμεναν στο σπίτι του. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης το πλήθος που παρακολουθούσε τη διαδικασία ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ κόσμος είχε συγκεντρωθεί έξω από τον χώρο του δικαστηρίου και φώναζε συνθήματα ενάντια στην καταστολή. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter