Αθώος για ακόμη μία μήνυση Βγενόπουλου ο Κώστας Βαξεβάνης

Αθώος για ακόμη μία μήνυση Βγενόπουλου ο Κώστας Βαξεβάνης

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έκρινε ομόφωνα αθώο τον Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος κατηγορείτο για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, μετά από μήνυση του αποθανόντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Το δικαστήριο, αποδεχόμενο και την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, έκρινε αληθή τα γραφόμενα για τον Βγενόπουλο, τις δραστηριότητές του στην Κύπρο και τις δανειοδοτήσεις μέσω της Λαϊκής Τράπεζας σε φίλους επιχειρηματίες και συνεταίρους του, ενώ αναφορικά με όσα αποκαλύπτονται για τις μεθοδεύσεις υπέρ του Βγενόπουλου στον χώρο της Δικαιοσύνης από την εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη και άλλους, έκρινε ότι δεν αφορούν τον αποθανόντα επιχειρηματία.

Η μηνυτήρια αναφορά αφορούσε αποκαλύψεις του περιοδικού Hot Doc τον Σεπτέμβριο του 2015 σχετικά με τον τρόπο που η Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη χειρίστηκε σειρά υποθέσεων του επιχειρηματία, μεθοδεύοντας την αρχειοθέτησή τους.

Αναλυτικότερα, το περιοδικό αποκάλυπτε «δικαστικό πραξικόπημα υπέρ Βγενόπουλου» και συγκεκριμένα ότι η εισαγγελέας Τσατάνη παρανόμως είχε αφαιρέσει δικογραφία για τον Βγενόπουλου και τις δραστηριότητές του στη Λαϊκή Τράπεζα από τους εισαγγελείς Διαφθοράς κι ενώ υπόθεση βρισκόταν στο στάδιο των διώξεων.

Παράλληλα, αποκάλυπτε ότι η Τσατάνη συσχέτισε την εν λόγω δικογραφία με άλλη, η οποία αφορούσε τον ενδεχόμενο χρηματισμό του τέως κεντρικού τραπεζίτη της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου από τον Ανδρέα Βγενόπουλο, μέσω του εφοπλιστή και «αχυρανθρώπου» του κατά τους Κυπρίους Μιχάλη Ζολώτα.

Σημειώνεται πως όσα τον Σεπτέμβριο του 2015 έγραψε ο Κώστας Βαξεβάνης επιβεβαιώθηκαν πλήρως αφ’ ενός με την πειθαρχική ποινή που επεβλήθη για τα παραπάνω στη Γεωργία Τσατάνη και αφ’ ετέρου με τις διώξεις που ασκήθηκαν στον ίδιο τον Βγενόπουλο αλλά και σε στενούς συνεργάτες του μετά την ανάσυρση των παραπάνω δικογραφιών από το αρχείο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter