Αθώος κρίθηκε ο Mr Χωριάτικο

Αθώος κρίθηκε ο Mr Χωριάτικο

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, ο γνωστός ως «Mr Χωριάτικο», Άγγελος Γιαννακόπουλος , ο οποίος κατηγορούνταν ως ένας από τους “διευθυντές” εγκληματικής οργάνωσης που επιδίωκε τη διάπραξη κακουργημάτων τα οποία προβλέπονται στο άρθρο 351 ΠΚ (σωματεμπορία).

Το Δικαστήριο απάλλαξε ακόμα 19 άτομα τα οποία κατά την ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί φέρονταν ότι ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης “με διακριτούς ρόλους” εμπλέκονταν σε κύκλωμα trafficking που εκμεταλλευόταν γυναίκες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης,

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέδωσε ομόφωνα την απαλλακτική απόφαση του με σύμφωνη εισαγγελική γνώμη κρίνοντας ότι δεν προέκυψαν αποδείξεις που να συνδέουν τους κατηγορουμένους με τις εγκληματικές πράξεις .

Κομβικό ρόλο στην ετυμηγορία του δικαστηρίου είχε η απουσία από την ακροαματική διαδικασία των τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών που είχαν καταθέσει μηνύσεις στις οποίες περιέγραφαν τον εφιάλτη που βίωναν σε νυχτερινά κέντρα τα οποία φέρονταν να ελέγχονται από τον Άγγελο Γιαννακόπουλο και συγκατηγορουμένους του.

Υπενθυμίζεται ότι για τις ίδιες πράξεις είχε σχηματιστεί και άλλη μια δικογραφία.

Η πρωτόδικη δίκη γι’ αυτή την πρώτη δικογραφία έγινε το 2015 και η απόφαση ήταν καταδικαστική μόνο για τέσσερις (από τους 23) κατηγορουμένους, ανάμεσά στους οποίους ήταν και ο Αγγ. Γιαννακόπουλος, στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη δέκα ετών και έξι μηνών. Στους άλλους τρεις επιβλήθηκαν ποινές από δέκα έως δωδεκάμισι έτη. Και οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με καταβολή εγγυοδοσίας από 20.000 έως 200.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.’ Ολοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν (όπως έγινε και σήμερα) και από την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Σε όσες περιπτώσεις είχε υπάρξει διαφωνία στην ετυμηγορία ως προς την ενοχή μειοψήφησε η πρόεδρος της έδρας υπέρ των κατηγορουμένων. Το δικαστήριο αναγνώρισε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου στους τέσσερις παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας. Η υπόθεση αυτή δεν έχει ακόμα τελεσιδικήσει καθώς η δίκη στο εφετείο, που επρόκειτο να γίνει πριν από μερικούς μήνες, πήρε αναβολή.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter