Αθώος ο Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ

Αθώος ο Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ

Tην αθώωση του Ιωάννη Διώτη για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, εισηγήθηκε σήμερα η εισαγγελέας.

“Δεν ήταν μόνο ο Διώτης που γνώριζε για τη λίστα, έτσι ώστε να την καταστρέψει. Μόνο ένας ανόητος θα μπορούσε να πιστέψει ότι θα ματαίωνε τον έλεγχο”, είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας πρότεινε σήμερα την πλήρη απαλλαγή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, που αντιμετωπίζει το το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας εξαιτίας των χειρισμών του αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό :

*Από τις ενέργειες ή παραλείψεις του δεν υπήρξε ζημία για το ελληνικό Δημόσιο, αφού “στη συνέχεια διενεργήθηκαν οι έλεγχοι, δεν προκλήθηκε παραγραφή και κατ’ επέκταση δεν στοιχειοθετείται η πράξη της απιστίας, αλλά μόνο με τη μορφή της απόπειρας”, καθώς “παρέλειψε να δώσει εντολή ελέγχου για συγκεκριμένα στοιχεία” που περιέχονταν στη λίστα Λαγκάρντ.

*Δεν θα μπορούσε να του αποδοθεί ούτε το αδίκημα σε απόπειρα..

Όπως υποστήριξε η εισαγγελέας στην πρόταση της : “δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο ότι γνώριζε πως θα επέλθει ελάττωση της δημόσιας περιουσίας. Άλλωστε, παρέμεινε στη θέση αυτή μόνο 1,5 έτος και δεν γνωρίζουμε τι θα έκανε αν συνέχιζε τη θητεία του”. Παράλληλα, η εισαγγελέας ανέφερε ότι ουσιαστικά ο Ιωάννης Διώτης ήταν εκείνος που διέσωσε τα 2.059 αρχεία, τη στιγμή που αντέγραψε το στικάκι και το παρέδωσε στον νέο υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, κίνηση με την οποία αναιρείται ο δόλος του”.

“Μόνο κάποιος αφελής θα έλεγε ότι δεν έδωσε εντολή για να αποτρέψει τον έλεγχο, ενώ η λίστα ήταν σε γνώση άλλων προσώπων. Δεν ήταν μόνο ο Διώτης που γνώριζε για τη λίστα, έτσι ώστε να την καταστρέψει. Μόνο ένας ανόητος θα μπορούσε να πιστέψει ότι θα ματαίωνε τον έλεγχο”, είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Η απόφαση του Δικαστηρίου θα εκδοθεί στις 24 Οκτωβρίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter