Αθωώθηκαν οι 11 διεθνείς πολίστες

Αθωώθηκαν οι 11 διεθνείς πολίστες

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών 11 διεθνείς πολίστες, τους οποίους είχε μηνύσει ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ είχε κατηγορήσει τους παίκτες της εθνικής ομάδας για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση, σχετικά με υπόθεση που αφορούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008. 

Συγκεκριμένα, oι πολίστες Γιώργος Αφρουδάκης, Αντώνης Βλοντάκης, Νίκος Δεληγιάννης, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Γιάννης Θωμάκος, Κώστας Κοκκινάκης, Δημήτρης Μάζης, Δημήτρης Μιτελούδης, Γιώργος Ντόσκας, Γιώργος Ρέππας και Τάσος Σχίζας, ήταν μέλη της Εθνικής ομάδας ανδρών που μετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Οι «μάχες» τους με τον πρόεδρο Δ. Διαθεσόπουλο ήταν ομηρικές τότε, σχετικά με τα χρήματα που θα έπρεπε να πάρουν ως πριμ προετοιμασίας και συμμετοχής στους Αγώνες, όπως τους είχε τάξει η Ομοσπονδία. 

Μετά από αρκετό καιρό και αφού οι πολίστες δεν είδαν ούτε ευρώ για δείγμα, αποφάσισαν να κινηθούν νομικά κατά του Δ. Διαθεσόπουλου, υποστηρίζοντας στη μήνυση που κατέθεσαν, ότι δεν τους κατέβαλε 250.000 ευρώ, ποσό που είχαν συμφωνήσει μαζί του για τα πριμ προετοιμασίας και συμμετοχής στους Αγώνες του Πεκίνου. Μάλιστα τόνιζαν, πως το ποσό αυτό η ΚΟΕ θα έπρεπε να το είχε δώσει στους πολίστες από τις επιχορηγήσεις που πήρε για την Ολυμπιακή προετοιμασία του 2008 από ΕΟΕ και ΓΓΑ.

Το ποινικό μέρος της υπόθεσης μπήκε τελικά στο αρχείο (μένει ακόμα να εκδικαστεί το αστικό μέρος, το οποίο θα κρίνει αν πάρουν και τι ποσό οι πολίστες) αλλά ο Δ. Διαθεσόπουλος πέρασε στην αντεπίθεση και μήνυσε με τη σειρά του τους πολίστες για συκοφαντική δυσφήμιση. Η υπόθεση εκδικάστηκε τώρα και το δικαστήριο αθώωσε ομόφωνα τους 11 αθλητές. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter