Αθωώθηκε ο αντιφασίστας Γιώργος Βραχνής που είχε μηνύσει η Χρυσή Αυγή

Αθωώθηκε ο αντιφασίστας Γιώργος Βραχνής που είχε μηνύσει η Χρυσή Αυγή

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η αθώωση του Γιώργου Βραχνή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας «συνιστά μια πρώτη δικαστική αναγνώριση της πάγιας τακτικής που μετέρχεται η Χρυσή Αυγή, της “βιομηχανίας διώξεων” και των ανυπόστατων μηνύσεων ενάντια στα πρόσωπα που αντιστέκονται στη δράση της».

Αναλυτικότερα, ύστερα από τεσσεράμισι χρόνια από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας αθωώθηκε το μέλος του αντιφασιστικού κινήματος Γιώργος Βραχνής, τον οποίον κατηγορούσαν μέλη της Χρυσής Αυγής για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή. Όπως είναι γνωστό, ότι τον Ιούνιο του 2012 στο καφενείο του κ. Βραχνή στη Βέροια, του επιτέθηκαν άτομα της Χρυσής Αυγής.

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στην ανακοίνωσή της, αφού εξιστορεί όλη τη δικαστική πορεία της υπόθεσης του Γιώργου Βραχνή, αναφέρει ότι η συστηματική παρακολούθηση και η δυναμική αντιμετώπιση από την πλευρά της Ένωσης πρέπει να συνεχιστεί ώστε να μην επιτραπεί στην Χρυσή Αυγή «να χρησιμοποιήσει ξανά αυτό το όπλο», δηλαδή την κατάθεση μηνύσεων, και να «μετατρέπει σε συνένοχό της και σε αρωγό των σχεδίων της τον δικαστικό μηχανισμό», αλλά και να προσπαθεί «να τρομοκρατήσει τους αντιπάλους της».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter