Αθωώθηκε ο Β. Μαρινάκης στη δίκη με τον Τζιμπρίλ

Αθωώθηκε ο Β. Μαρινάκης στη δίκη με τον Τζιμπρίλ

Σισέ, αλλά έμπλεξε τώρα ο Β. Κωνσταντίνου.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αθωώθηκε αλλά ο Βασίλης Κωνσταντίνου έμπλεξε! Απρόβλεπτη τροπή πήρε η δίκη του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκη μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά αθώωσε τελικά τον ιδιοκτήτη της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, γιατί έκρινε ότι δεν υπάρχει συκοφαντική δυσφήμηση (αυτή ήταν η βασική κατηγορία) παρά μόνο εξύβριση, για την οποία όμως, παύει η ποινική δίωξη, λόγω παρέλευσης χρόνου. Όσον αφορά στην κατηγορία περί παραβίασης αθλητικού νόμου, ο Β. Μαρινάκης κρίθηκε αθώος, διότι «οι ενέργειες που θα έπρεπε να γίνουν από μέρους του στο επεισοδιακό ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού 2-1, τον Φεβρουάριο του 2011, έγιναν, συνεπώς για την εισβολή οπαδών μετά το τέλος του ντέρμπι αλλά και υπεύθυνος για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας ήταν άλλο πρόσωπο και όχι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού».

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στον αντιπρόεδρο των «πρασίνων» Βασίλη Κωνσταντίνου, που κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη, οι δικηγόροι του Β. Μαρινάκη, τον κατηγόρησαν για ψευδορκία. “Ο κ. Κωνσταντίνου λέει ανακρίβειες. Πρώτον ότι ήταν αντιπρόεδρος κατά τον χρόνο που τελέστηκε ο αγώνας χωρίς να είναι. Δεύτερον, ότι συμμετείχε στη σύσκεψη και τρίτον ότι ήταν γενικός αρχηγός της ομάδας. Όλα αυτά δεν αποδεικνύονται από πουθενά”, τόνισαν, μεταξύ άλλων, οι δικηγόροι του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και πρόσθεσαν… “Αποδεδειγμένα ο κ. Κωνσταντίνου δεν ήταν στη σύσκεψη. Ή το πρακτικό σύσκεψης δεν αποδίδει την πραγματικότητα ή ο κ. Κωνσταντίνου ψευδορκεί σήμερα. Υπάρχει ένα πρακτικό συσκέψεως το οποίο υπογράφεται από 14 ανθρώπους και ο ίδιος λέει ότι ήταν εκεί. Ζητάμε από το δικαστήριο να διατάξει την κράτηση του στο αυτόφωρο πλημμελειοδικείο Πειραιώς”.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να πάνε τα πρακτικά της υπόθεσης στον αρμόδιο εισαγγελέα για να κρίνει αυτός αν θα παραπεμφθεί σε δίκη για ψευδορκία ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter