«Ατλαντική Διακήρυξη»: Νέα οικονομική συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Βρετανίας

«Ατλαντική Διακήρυξη»: Νέα οικονομική συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Βρετανίας
Πηγή: Twitter

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, συναντήθηκε με τον βρετανό πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ, στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη, με τους δύο άνδρες να ανακοινώνουν μια νέα οικονομική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών με την ονομασία «Ατλαντική Διακήρυξη».

Σύμφωνα με το Sky News, συμφωνία περιλαμβάνει ένα «στενό» εμπορικό σύμφωνο που καλύπτει κρίσιμα ορυκτά που απαιτούνται για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στενότερη συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και μια νέα συμφωνία για την προστασία των δεδομένων.

Η νέα συμφωνία περιλαμβάνει μια κατ’ αρχήν συμφωνία για μια συμφωνία σχετικά με τα εν λόγω ορυκτά – που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή μιας σειράς προϊόντων από ηλιακούς συλλέκτες έως ηλεκτρικά οχήματα – ώστε να δοθεί στους εξαγωγείς του Ηνωμένου Βασιλείου πρόσβαση στο τεράστιο πρόγραμμα πράσινων επιδοτήσεων ύψους 370 δισ. δολαρίων (294 δισ. λιρών), το Inflation Reduction Act, που εισήγαγε ο πρόεδρος Μπάιντεν για να ενισχύσει τις πράσινες επενδύσεις στις ΗΠΑ.

Οι δύο χώρες, παράλληλα, θα εστιάσουν επίσης την προσοχή τους στη βελτίωση της ανθεκτικότητας των κρίσιμων αλυσίδων εφοδιασμού για να αποκλείσουν τη Ρωσία από την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Πηγή: AFP, Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter