Ατολμες εξουσίες

Ατολμες εξουσίες

Η επιδημία του κονοροϊού έχει εισβάλει στη χώρα μας.

Καθημερινά πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα και οι πολίτες που εισάγονται στα νοσοκομεία τα οποία προετοιμάζονται για να δεχτούν πολύ περισσότερους ασθενείς.

Βασικός λόγος της εξάπλωσης του κορονοϊού η συνάθροιση πολλών ανθρώπων στον ίδιο χώρο. Δύο από τους χώρους στους οποίους μαζεύονται συστηματικά πολλά άτομα είναι τα σχολεία και οι εκκλησίες.

Και στις δύο όμως περιπτώσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη άργησε να πάρει άμεσα δραστικά μέτρα.

Άργησε να κλείσει τα σχολεία και δεν σκέφτηκαν οι ιθύνοντες να κλείσουν αμέσως τις καφετέριες και τους χώρους στους οποίους θα μαζευόντουσαν οι μαθητές καθώς δεν θα ήταν στις τάξεις τους.

Πολύ δε περισσότερο άργησε να επιβάλει την αναστολή των λειτουργιών στις εκκλησίες, στις οποίες πηγαίνουν κατά πλειοψηφία μεγάλα σε ηλικία άτομα, δηλαδή η κρίσιμη ομάδα που κινδυνεύει από τον κορονοϊό.

Από κοντά βέβαια και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας η οποία μετά από πολλές ώρες συνεδρίασης έλαβε μια μεσοβέζικη απόφαση σε αντίθεση με όλα τα άλλα δόγματα και θρησκείες που για να προστατεύσουν τους πιστούς τους έκλεισαν όλους τους χώρους λατρείας.

Η Καθολική Εκκλησία έκλεισε τον ναό του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, οι Μουσουλμάνοι απαγόρευσαν το προσκύνημα στη Μέκκα ακόμα και οι φανατικοί Ιρανοί και οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν σταμάτησαν την προσευχή της Παρασκευής.

Οι Ορθόδοξες Εκκλησίες εκτός Ελλάδας έκλεισαν τους ναούς από τον φόβο της εξάπλωσης του κορονοϊού. Μόνο εδώ η κυβέρνηση και η Εκκλησία δεν τόλμησαν να πάρουν άμεσα δραστικά μέτρα. Δεν τόλμησαν να κλείσουν τους ναούς και να προστατεύσουν τους πιστούς.

Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί αυτή η ατολμία. Όλοι πλέον ελπίζουν ότι αυτή η καθυστέρηση και η ήξεις αφήξεις απόφαση να μην έχει δραματικές επιπτώσεις στον πληθυσμό. Το γεγονός της καθυστέρησης όμως παραμένει και θα πρέπει να εκτιμηθεί αναλόγως από τους πολίτες όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια.

documentonews.gr  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter