«Ατομική ευθύνη» ακόμα και στους εγκλωβισμένους Έλληνες του Σουδάν (Video)

«Ατομική ευθύνη» ακόμα και στους εγκλωβισμένους Έλληνες του Σουδάν (Video)

«Ατομική ευθύνη» ακόμα και στους εγκλωβισμένους στο Σουδάν, προτείνουν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο Χρήστος Καλδέλης, που παραμένει εγκλωβισμένος.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε μιλώντας στο Open, έλαβε ενημέρωση από τον Πρόξενο να βρει μεταφορικό μέσο μόνος του για να φύγει από το Χαρτούμ.

«Να πάρει ο καθένας αυτοκίνητο και να πάει στην Ουαντεσαΐκμα. Είναι 500 χλμ έξω από το Χαρτούμ. Από το Ντουρμάν. Για να γίνει η εκκένωση να έρθουμε Ελλάδα. Αν είναι δυνατόν. Αντί να μαζευτούν όπως έκαναν οι Γάλλοι κομάντο που τους πήραν τους ανθρώπους τους» τονίζει ο ίδιος.

 

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το Open tv. ο κ. Καλδέλης αναφέρει ότι «τίποτα, δεν είναι ασφαλές να πας μεμονωμένο άτομο. Καταρχάς δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο έξω. Δεν μπορούν να μας προστατεύσουν, τελείωσαν τα φαγώσιμά μας, δεν έχουμε τίποτα».

Τέλος όσον αφορά στην επίθεση με ρουκέτα που δέχθηκε σπίτι στο οποίο μένουν Έλληνες στο Χαρτούμ ο κ. Καλδέλης αναφέρει ότι δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει μαζί τους καθώς έχουν πέσει όλες οι γραμμές. «Επικοινώνησα με τον πρόξενο μόλις πριν λίγο και η απάντηση ήταν τραγική. Να φύγει ο καθένας υπ’ ευθύνη του» σημειώνει ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα 17 άτομα (13 Έλληνες, 4 άλλοι υπήκοοι) μεταξύ των οποίων 3 παιδιά και ένας τραυματίας, χειρουργημένος στα πόδια, έφτασαν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας με μεταγωγικό αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας, στο πλαίσιο απεγκλωβισμού των Ελλήνων από το Σουδάν.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter