Ατομική ευθύνη και στον καύσωνα ζητά η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Το μπαλάκι και πάλι στους πολίτες

Ατομική ευθύνη και στον καύσωνα ζητά η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Το μπαλάκι και πάλι στους πολίτες

Το αγαπημένο της μοτίβο που ακολουθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας συνεχίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και στην περίπτωση του καύσωνα ζητώντας από τους ίδιους τους πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα και να προστατεύσουν το σύστημα περιορίζοντας τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος, την στιγμή που ο υδράργυρος δείχνει 46 βαθμούς Κελσίου.

Έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον ΑΔΜΗΕ κατέληξαν στο συμπέρασμα πως αυτοί που πρέπει να δράσουν είναι οι ίδιοι οι πολίτες επιδεικνύοντας  ατομική ευθύνη και περιορίζοντας την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

«Αντιμετωπίζουμε τον χειρότερο καύσωνα από το 1987. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό έχει ως αποτέλεσμα μία σημαντική επιβάρυνση του συστήματος καθώς έχει αυξηθεί πολύ η ζήτηση. Θέλω να διαβεβαιώσω όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες πως ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει για να εξασφαλιστεί η ηλεκτροδότηση της χώρας, έχει γίνει. Ζητάμε όμως και τη βοήθεια των καταναλωτών, όπως είπε και ο υπουργός, για να μπορέσουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- να περιορίσουμε τη ζήτηση κυρίως τις ώρες αιχμής. Ποιες είναι οι ώρες αιχμής: Οι μεσημεριανές ώρες από τη 1 μέχρι τις 3, αλλά κυρίως οι βραδινές ώρες από τις 6 – 7 το απόγευμα μέχρι τις 10 – 11 το βράδυ. Αν έπρεπε να το εξηγήσουμε με απλά λόγια είναι εκείνες οι ώρες όπου δυστυχώς, επειδή έχει δύσει ο ήλιος δεν έχουμε στη διάθεσή μας τη σημαντική ενέργεια η οποία παράγεται από τα φωτοβολταϊκά τα οποία έχουμε εγκατεστημένα στη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός που πέρασε ένα ακόμα ανέμελο Σαββατοκύριακο κάνοντας τα μπάνια του και βγάζοντας selfie.

«Πώς μπορούμε λοιπόν όλοι να βοηθήσουμε αυτήν την προσπάθεια; Με το να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού μας σταθερά στους 26 βαθμούς, με το να κλείνουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες ειδικά το βράδυ τις ώρες μεταξύ 7 και 10 και να περιορίζουμε όσο γίνεται συνολικά την κατανάλωση. Να κλείνουμε τα φώτα ειδικά εκείνες τις ώρες» συνέχισε.

«Κλειστά φώτα και μπάνιο με κρύο νερό το σχέδιο Μητσοτάκη»

Άμεση ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τον κατηγορεί ότι πετάει πάλι την ευθύνη στους πολίτες.

Στην ανακοίνωσή του με τίτλο «Κλειστά φώτα και μπάνιο με κρύο νερό το σχέδιο Μητσοτάκη για επάρκεια ηλεκτροδότησης στον καύσωνα – Πάλι στους πολίτες η ευθύνη» ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Όταν τη περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, άκουγε τους ειδικούς και ζητούσε κατάρτιση σχεδίου για την αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση μέσα στον καύσωνα, το Μέγαρο Μαξίμου απαντούσε με αλαζονεία και ειρωνείες.

Σήμερα, κατόπιν εορτής και αφού σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν ήδη ξεκινήσει οι διακοπές ρεύματος εν μέσω πρωτοφανούς καύσωνα, ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αφήσει για λίγο τις διακοπές του για να παραστεί για τα μάτια του κόσμου σε έκτακτη σύσκεψη στον ΑΔΜΗΕ.

Αναρωτιόμαστε σε τι ακριβώς συνέβαλε η παρουσία του εκεί, πέραν του να μεταβιβάσει για άλλη μια φορά την ευθύνη στους πολίτες. Αφού το μόνο καινούργιο που ακούσαμε είναι οι προτροπές να κλείνουμε τα φώτα και να κάνουμε μπάνιο με κρύο νερό τις ώρες αιχμής, μήπως και αντέξει το δίκτυο.
Για την ευθύνη και το σχέδιο της Πολιτείας να ανταποκριθεί σε ένα εδώ και πολλές ημέρες προαναγγελθέν καιρικό φαινόμενο, δεν ακούσαμε κουβέντα.

Μπορεί οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να πληρώνουν χρυσό το ρεύμα, με τις τελευταίες πρωτοφανείς αυξήσεις ως και 15% στα τιμολόγια, αλλά τα ακριβοπληρωμένα golden boys του κ. Μητσοτάκη και του επιτελικού κράτους δε σκέφτηκαν ποτέ να ετοιμάσουν σχέδιο για την επάρκεια του δικτύου σε περίοδο καύσωνα.»

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter