ΑΤΡ Finals: Εκτός ημιτελικών ο Τσιτσιπάς

ΑΤΡ Finals: Εκτός ημιτελικών ο Τσιτσιπάς

Άδοξα ολοκληρώθηκε η προσπάθεια του Στέφανου Τσιτσιπά να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στους ATP Finals του Λονδίνου. Ο 22χρονος πρωταθλητής μας ηττήθηκε από τον Ράφα Ναδάλ με 4-6, 6-4, 2-6 και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά, με μία νίκ και δύο ήττες στον Όμιλό του. Ο αγώνας διήρκεσε 2 ώρες και 4 λεπτά.

Αυτό ήταν το τελευταίο τουρνουά της φετινής σεζόν, το οποίο βρήκε τον Τσιτσιπά να φτάνει μέχρι τα ημιτελικά του παριζιάνικου «Ρολάν Γκαρός» και να σκαρφαλώνει για λίγες εβδομάδες στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Ναδάλ κέρδισε το πρώτο σετ σπάζοντας το σερβίς του Τσιτσιπά λίγο πριν το τέλος του, αλλά ο Έλληνας τενίστας απάντησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στο δεύτερο. Ωστόσο, ο Καταλανός πέτυχε δύο «μπρέικ» στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, προηγήθηκε με 3-1 και έφτασε χωρίς άγχος στη νίκη.

Ο 34χρονος Ναδάλ δεν έχει κερδίσει ποτέ στην καριέρα του μεγάλο τουρνουά σε σκληρή επιφάνεια, αλλά έχει σερί 24-0 σε αγώνες όπου πήρε το πρώτο σετ! O Tσιτσιπάς έχει κερδίσει μόνο μία φορά τον περίφημο Ισπανό, σε 7 αναμετρήσεις: το Μάιο του 2019, σε χώμα, στη Μαδρίτη.

H νίκη του αποκλεισμένου Αντρέι Ρουμπλιόφ επί του Ντομινίκ Τιμ με 6-2, 7-5 δεν άλλαξε τα δεδομένα, αφού ο φορμαρισμένος Αυστριακός είχε ήδη σφραγίσει την πρωτιά στον Όμιλο.

Στον άλλον Όμιλο ξάφνιασε η εύκολη νίκη του Ρώσου Ντανιίλ Μεντβέντεφ επί του Νόβακ Τζόκοβιτς με 6-3, 6-3. Ο Ρώσος εξασφάλισε την πρόκριση στα σαββατιάτικα ημιτελικά, ενώ ο Γερμανός Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα διεκδικήσει το δεύτερο εισιτήριο από τον Τζόκοβιτς το βράδυ της Παρασκευής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter