Α.Τσίπρας: Ξεπέταγμα της οικονομίας το 2017

Α.Τσίπρας: Ξεπέταγμα της οικονομίας το 2017

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας το 2017 εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επισκεπτόμενος την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, για ευχές.

Μίλησε για «ξεπέταγμα της οικονομίας» το 2017 τονίζοντας πως το θέμα είναι «να μην συζητάμε μόνο για το τι θα κόψουμε για να έχουμε πλεονάσματα αλλά και το πώς θα μεγαλώσουμε την πίτα».

Όπως είπε «το 2017 θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική ατζέντα: Σύνταγματική Αναθεώρηση, Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κοινωνίας είναι οι βασικές μας προτεραιότητες».

Ειδικά για τους δημοσιογράφους σημείωσε πως «η καλύτερη ευχή είναι να έχετε δουλειά, και μάλιστα πληρωμένη». Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις εξελίξεις στον χώρο του τύπου λέγοντας πως «θα κάνουμε ότι μπορούμε πρέπει όμως να βοηθήσουν και οι εργοδότες»!

«Δεν υπάρχει θέμα εκλογών» δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ενώ επισήμανε ότι «δεν είναι στις προθέσεις μας, ποιος ο λόγος να πάμε σε εκλογές; Δεν υπάρχει λόγος. Δεν έχουμε χόμπυ τις εκλογές». Επίσης αναφορικά με την αξιολόγηση επισήμανε πως «στόχος μας είναι η αξιολόγηση να κλείσε τέλος Ιανουαρίου, αυτό θέλουμε, γι αυτό παλεύουμε» τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση τον Μάρτιο.

Τέλος αναφερόμενος σε ελληνοτουρκικά και Κυπριακό επισήμανε ότι «μετά τις γιορτές προετοιμαζόμαστε για τη Γενεύη» σημειώνοντας πως «δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις» αφού υπάρχει «ο γνωστός Ερτογάν». Τέλος αναφορικά με την Κύπρο επισήμανε ότι το πρώτιστο είναι να βρεθεί λύση, ενώ σχετικά με το αν η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει θέση σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα δήλωσε ότι «δεν θα παίξουμε τις κουμπάρες».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό επίπεδο. Όπως τόνισε «όσο η Γερμανία θα είναι προς τα δεξιά αυτό θα είναι πρόβλημα» ενώ ειδικά για την συγκεκριμένη χώρα επισήμανε ότι το πιο σημαντικό είναι «ποιος θα ‘ ναι υπουργός οικονομικών» χωρίς μάλιστα να αποκλείσει το ενδεχόμενο της συμμαχίας της Α.Μέρκελ με τους πράσινους. Αναφορικά με τις εξελίξεις στην Γαλλία χαρακτήρισε αρνητική την «πολυδιάσπαση της αριστεράς» και μίλησε για τον «κίνδυνο της Λεπέν». Συνολικά ο πρωθυπουργός σημείωσε πώς στην Ευρώπη είναι έντονο το αντισυστημικό στοιχείο. Επισήμανε όμως ότι όπου υπάρχουν «οι προσωπικότητες και τα σχήματα», τότε «ο κόσμος πάει αριστερά», κάνοντας μνεία στις εξελίξεις στην Ισπανία.​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter