Attica Bank: Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι 11 κατηγορούμενοι για απιστία

Attica Bank:  Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι 11 κατηγορούμενοι για απιστία

Απολογήθηκαν οι έντεκα κατηγορούμενοι, στελέχη της Attica Bank ,που διώκονται για το κακούργημα της απιστίας στην υπόθεση με τις υψηλές διαφημιστικές χορηγίες σε έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες συμφερόντων του αποβιώσαντος εκδότη Π. Μαυρίκου.

Αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους .

Είχαν κληθεί από τον ανακριτή κατά της διαφθοράς ,Κώστα Σαργιώτη.

Πρόκειται για τα μέλη των αρμόδιων επιτροπών της τράπεζας , ενώ για την ίδια κατηγορία απολογήθηκε , κι επίσης αφέθηκε ελεύθερος χωρίς επιβολή περιοριστικών όρων κι ένα πρώην διευθυντικό στέλεχος της ΕΥΔΑΠ.

Η πράξη της απιστίας που του αποδίδεται αφορά την έγκριση ακριβών διαφημιστικών καταχωρίσεων στα ΜΜΕ του Π.Μαυρίκου, δυσανάλογα υψηλών σε σχέση με την κυκλοφορία των εν λόγω εφημερίδων και την επισκεψιμότητα ιστοσελίδων συμφερόντων του αποβιώσαντα, και χωρίς να εξυπηρετείται ο σκοπός της διαφήμισης.

Το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας φέρεται να τελέστηκε κατά την χρονική περίοδο 2013-2015 ενώ το ύψος της οικονομικής ζημίας της ΕΥΔΑΠ ανέρχεται στα 250.00 ευρώ και για την τράπεζα αγγίζει τις 380.000 ευρώ.

Για την υπόθεση είχε αρχικά ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των Π. Μαυρίκου και των δημοσιογράφων , Π. Μουσσά και Χρ. Φράγκου, και στη συνέχεια , στο στάδιο της ανάκρισης διαπιστώθηκαν και ευθύνες στελεχών ΔΕΚΟ και της τράπεζας που φέρονται να είχαν ρόλο στην ανάθεση διαφημιστικών πακέτων στα συγκεκριμένα μέσα.

Ασκήθηκε έτσι συμπληρωματική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νομού περί καταχραστών του δημοσίου.

Με το πέρας των ανακρίσεων η δικογραφία διαβιβάζεται στο Συμβούλιο Εφετών Αθήνας για την έκδοση βουλεύματος για την παραπομπή ή μη των εμπλεκομένων προσώπων σε δίκη. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter