Οι πιο συχνές παραβάσεις

Αττική: 16 νεκροί από τροχαία τον Αύγουστο – 401 τραυματίες

Δεκαέξι νεκροί, 22 σοβαρά τραυματίες και 379 ελαφρά είναι ο θλιβερός απολογισμός των 359 τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων που σημειώθηκαν, συνολικά, τον Αύγουστο 2017, στην Αττική. Ειδικότερα, έγιναν 15 δυστυχήματα και 344 ατυχήματα.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση προτεραιότητας και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 15.937 παραβάσεις, από τις οποίες 889 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος. Ενδεικτικά, βεβαιώθηκαν:

-432 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 77 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος

-1.655 παραβάσεις ορίου ταχύτητας

-295 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

-569 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου

-196 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

-1.317 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.