Αττική οδός: Να δοθούν στη δημοσιότητα οι μαγνητοσκοπήσεις των κρίσιμων συσκέψεων για την κακοκαιρία

Αττική οδός: Να δοθούν στη δημοσιότητα οι μαγνητοσκοπήσεις των κρίσιμων συσκέψεων για την κακοκαιρία

Δύο εντελώς διαφορετικές εκδοχές για τις κρίσιμες συσκέψεις της 21ης και 23ης Ιανουαρίου για «τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων, ενόψει της κακοκαιρίας «Ελπίδα»» παρουσίασαν οι εκπρόσωποι της Αττικής Οδού και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη. Ως αποτέλεσμα προκειμένου να αποδειχτεί η αλήθεια είναι απαραίτητο να δοθούν στη δημοσιότητα οι μαγνητοσκοπημένες συνεδριάσεις οι οποίες έγιναν μέσω της πλατφόρμας Zoom και συμμετείχαν μία σειρά από κυβερνητικά στελέχη, περιφερειάρχες, οι αρχηγοί του Στρατού και του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγοι της ΕΛ.ΑΣ. κτλ.

Όπως αποκάλυψε το documentonews.gr, τόσο οι εκπρόσωποι της Αττικής Οδού όσο και άλλοι παραχωρησιούχοι διαχείρισης εθνικών οδικών δικτύων φέρονται να είχαν εισηγηθεί σε αυτές τις δύο συσκέψεις το κλείσιμο το κλείσιμο δρόμων για τα βαρέα οχήματα από την Κυριακή. Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση και περιφερειάρχες.

Λίγο μετά, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αττική Οδός, ουσιαστικά επιβεβαίωσε το documentonews.gr.

Στη συντονιστική σύσκεψη της 23ης Ιανουαρίου η ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. δια των εκπροσώπων της επανέλαβε την ανάγκη για μείωση των κυκλοφορούντων οχημάτων από την προηγούμενη κιόλας μέρα, δεδομένου ότι η κακοκαιρία αναμενόταν, όπως μας ενημέρωσαν οι αρμόδιοι φορείς, για τη Δευτέρα το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, ανέφερε την ανάγκη για κλείσιμο των σχολικών μονάδων, απαγόρευση των φορτηγών από την Κυριακή το βράδυ – όπως είχε γίνει και στην κακοκαιρία «Μήδεια» (13-17 Φεβρουαρίου του 2021) – και την επίσημη επικοινωνία από πλευράς Πολιτείας για την ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων στην Αθήνα, όπως είχε ήδη πραγματοποιήσει η ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της στο Twitter», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μετά από λίγο ήρθε η απάντηση από τον Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος υποστήριξε ότι οι ισχυρισμοί της εταιρείας είναι ψευδείς

«Διαψεύδουμε κατηγορηματικά: (α) ότι στις δύο συσκέψεις (21ης και 23ης Ιανουαρίου) τέθηκε από τη συγκεκριμένη εταιρεία αίτημα «προληπτικής απαγόρευσης των φορτηγών-βαρέων οχημάτων από το βράδυ της Κυριακής 23 Ιανουαρίου». (β) ότι «όλοι οι παρόντες παραχωρησιούχοι/λειτουργοί αυτοκινητοδρόμων συμφώνησαν στην πρόταση για την προληπτική και σε κάθε περίπτωση έγκαιρη απαγόρευση των φορτηγών» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μόνη λύση λοιπόν είναι να δοθούν οι μαγνητοσκοπημένες τηλεδιασκέψεις που έγιναν μέσω της πλατφόρμας zoom στη δημοσιότητα ώστε να φανεί η αλήθεια και ποιος ψεύδεται.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter