Αττική: Οι περιπτώσεις που οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στους εν ενεργεία δημάρχους – Από τους 21 βγήκαν μόνο 4 (Photos)

Αττική: Οι περιπτώσεις που οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στους εν ενεργεία δημάρχους – Από τους 21 βγήκαν μόνο 4 (Photos)

Μόλις 4 από τους 21 εν ενεργεία δημάρχους σε Δήμους της Αττικής, κατάφεραν να επανεκλεγούν στον β’ γύρο των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών, ως συνέπεια των πεπραγμένων της θητείας τους, καθώς οι πολίτες τους γύρισαν την πλάτη. Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που ενώ στον α’ γύρο τερμάτισαν πρώτοι, στον δεύτερο ήρθαν δεύτεροι και με μεγάλη διαφορά, ενώ άλλοι τερμάτισαν τρίτοι από τον πρώτο κιόλα γύρο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Αθηναίων με την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη από τον Χάρη Δούκα. Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε ποσοστό 55,96% και 64.055 ψήφους ενώ ο κ. Μπακογιάννης 44,04% και 50.403.

– Στον Άγιο Δημήτριο παρόλο που η νυν Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου τερμάτισε πρώτη στον α γύρο, έχασε τελικά από τον Στέλιο Μαμαλάκη που συγκέντρωσε 51,01%. Ο κ. Μαμαλάκης διπλασίασε τον απόλυτο αριθμό ψήφων και φαίνεται πως έλαβε την στήριξη των «γαλάζιων» συνυποψηφίων που έμειναν εκτός 2ου γύρου.

Στο Αιγάλεω ο νυν «γαλάζιος» δήμαρχος Γιάννης Γκίκας έχασε από τον πασοκογενή Λάμπρο Σκλαβούνο που πήρε 75,31% συσπειρώνοντας στο ψηφοδέλτιό του – όπως όλα δείχνουν – τις ψήφους που έλαβαν την περασμένη Κυριακή κενροαριστεροί υποψήφιοι.

– Στον Δήμο Δάφνης Υμηττού, ο νυν δήμαρχος Αναστάσιος Μπινίσκος, που είχε τερματίσει πρώτος στον α γύρο, τελικά έχασε από τον Νίκο Τσιλίδη ο οποίος συγκέντρωσε 60,78%.

Στον Διόνυσο ο νυν δήμαρχος Ιωάννης Καλαφατέλης έχασε από την Κατερίνα Μαϊχόσογλου η οποία αύξησε κατά 3 χιλ. τις ψήφους στον β γύρο αποσπώντας την στήριξη ευρύτερων δυνάμεων.

Στην Ελευσίνα ο «γαλάζιος» Γιώργος Γεωργόπουλος με ποσοστό 51,38% άφησε εκτός τον επίσης «γαλάζιο» νυν δήμαρχο Αργύρη Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου διατήρησε τις ψήφους στον β γύρο, ωστόσο ο αντίπαλός του τις διπλασίασε και από δεύτερος την περασμένη Κυριακή αναδείχθηκε Δήμαρχος.

– Ο «γαλάζιος» δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας έχασε από την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Τίνα Καφατσάκη η οποία ανέτρεψε διαφορά 10 μονάδων.

– Ο Στάθης Ψυρρόπουλος διατήρησε την πρωτιά και στον 2 γύρο και με ποσοστό 60,99% είναι νέος δήμαρχος Ηλιούπολης αφήνοντας έξω τον Γιώργο Χατζηδάκη.

Στο Ίλιον ο δήμαρχος Νίκος Ζενέτος έχασε από την Ανδριάνα Αλεβίζου Κουκουβίνου η οποία απέσπασε 58,1%. Η νέα δήμαρχος αύξησε τον απόλυτο αριθμό ψήφων κατά περίπου 2 χιλ και υπερκάλυψε την διαφορά που τους χώριζε.

-Στην Καισαριανή νέος δήμαρχος αναδείχθηκε ο Ηλίας Σταμέλος του ΚΚΕ με ποσοστό 61,51% ενώ ο νυν δήμαρχος Χρήστος Βοσκόπουλος έμεινε στο 38,49%. Στην συγκεκριμένη μονομαχία τηρήθηκε η σειρά κατάταξης μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου ενώ και οι δύο υποψήφιοι αύξησαν τις ψήφους τους με τον κ. Σταμέλο να κερδίζει αρκετές περισσότερες.

Στη Νέα Ιωνία η νυν δήμαρχος Δέσποινα Θωμαϊδου έχασε από τον Παναγιώτη Μανούρη που συγκέντρωσε 63,67%.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα ο νυν δήμαρχος και παλιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βούρος έχασε από τον «γαλάζιο» υποψήφιο Γιάννη Τομπούλογλου. Την περασμένη Κυριακή είχε τερματίσει πρώτος ο κ. Βούρος με μικρή διαφορά από τον 2ο.

– Στην Πεντέλη η νυν δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά αφήνει τα σκήπτρα στην Νατάσσα Κοσμοπούλου που συγκέντρωσε 53,33%. Η νίκη της ήρθε γιατί η ίδια αύξησε κατά σχεδόν 2 χιλ τις ψήφους της, αποσπώντας την στήριξη των υπόλοιπων, ενώ η κυρία Κεχαγιά έμεινε σχεδόν στάσιμη.

– Τη μεγάλη ανατροπή έκανε και ο νέος δήμαρχος στον Δήμο Πετρούπολης κ. Ευάγγελος Σίμος του ΚΚΕ αφήνοντας εκτός τον νυν δήμαρχο Γαβριήλ Βλάχο. Ο κ. Σίμος αύξησε τις ψήφους κατά 3 χιλ ενώ ο Βλάχος που είχε τερματίσει πρώτος στον α γύρο έμεινε στάσιμος

– Στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου ο Ευάγγελος Μπουρνούς εκθρονίζεται και αφήνει την έδρα του στην κυρία Δήμητρα Τσεβά Μήλα. Η νέα δήμαρχος διπλασίασε τις ψήφους μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου ενώ ο κ. Μπουρνούς έμεινε σταθερός.

– Με ανατροπή και νίκη του Χαράλαμπου Μπονάτσου έληξε και η μάχη στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού καθώς τερμάτισε πρώτος και άφησε εκτός τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη. Από τον απόλυτο αριθμό ψήφων συνάγεται πως ο κ. Μπονάτσος κατάφερε να πάρει την στήριξη των υπόλοιπων παικτών που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου.

– Ο νυν δήμαρχος Χαϊδαρίου Ευάγγελος Ντηνιακός έχασε από τον υποψήφιο του ΚΚΕ Μιχάλη Σελέκο. Ο κ. Σελέκος είχε τερματίσει 2ος στον προηγούμενο γύρο και παρά το γεγονός ότι και οι δύο υποψήφιοι αύξησαν τις ψήφους, ο κ. Σελέκος εμφάνισε μεγαλύτερη δυναμική και πήρε τον δήμο.

Ποιοι ανανεώνουν θητεία

– Στην Παιανία ο νυν Δήμαρχος Ισίδωρος Μάδης ανανεώνει την θητεία του με ποσοστό 57,5%

– Την θητεία του ανανεώνει και ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος με ποσοστό 55,68%.

Στο Ηράκλειο ο νυν Δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος ανανέωσε για μια 5ετία την θητεία του με ποσοστό 55,01%.

Στο Χαλάνδρι ο νυν δήμαρχος Σίμος Ρούσσος κράτησε δυνάμεις και ανανέωσε την θητεία του στον Δήμο, παρά τους εκβιασμούς των «γαλάζιων» στελεχών.

Οι αναμετρήσεις στις οποίες δεν συμμετείχαν νυν δήμαρχοι:

– Με ανατροπή εκλέγεται νέος Δήμαρχος Σαρωνικού ο κ. Δημήτρης Παπαχρήστου ο οποίος στον α γύρο είχε τερματίσει 2ος αλλά συσπείρωσε αρκετές δυνάμεις από τους υποψηφίους που είχαν μείνει εκτός τελικής μάχης. Ο κ. Παπαχρήστου στηρίχθηκε από τον νυν δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου που δεν συμμετείχε στις εκλογές.

– Στον Δήμο Βύρωνα ο νυν δήμαρχος που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Κατωπόδης είχε μείνει εκτός δεύτερου γύρου. Τελικός νικητής με ανατροπή αναδείχθηκε ο πασοκογενής Αλέξης Σωτηρόπουλος με 59,18% αποσπώντας την στήριξη του κ. Κατωπόδη. Στον πρώτο γύρο είχε τερματίσει ο «γαλάζιος» Μίλτος Μαντής με 35,29%

– Στα Μέγαρα νέος δήμαρχος αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Μαργιέτης νικώντας με ποσοστό 68% των «γαλάζιο» Σπύρο Κορώση. Ο νυν δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης είχε μείνει εκτός ήδη από τον πρώτο γύρο.

– Στην Λυκόβρυση – Πεύκη νέος δήμαρχος με ανατροπή αναδείχθηκε ο κ. Γιώργος Ψυχάλης συγκεντρώνοντας 54,38%. Στον πρώτο γύρο είχε τερματίσει πρώτος ο γνωστός ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, φαίνεται όμως πως ο αντίπαλός του πήρε την στήριξη των υπολοίπων συνυποψηφίων.

– Στη Νέα Σμύρνη ο παλιός δήμαρχος που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και υποστηρίχθηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κουτελάκης επιστρέφει στο δημαρχείο καθώς με ποσοστό 53% κέρδισε την «γαλάζια» υποψήφιο Δήμητρα Νάνου.

– Στο Πέραμα αναμετρήθηκαν δύο «γαλάζιοι» υποψήφιοι οι οποίοι είχαν ήδη πετάξει εκτός τελικού τον νυν δήμαρχο Ιωάννη Λαγουδάκη. Τελικός νικητής αναδείχθηκε ο Ιωάννης Λαγουδάκος με 51,19%

– Στην Αγία Παρασκευή νέος δήμαρχος εκλέχθηκε ο Γιάννης Μυλωνάκης με 59,78% αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον κ. Γιάννη Σταθόπουλο.

– Στον Ασπρόπυργο ο Γιάννης Ηλίας εξελέγη νέος δήμαρχος με 56,19% αφήνοντας δεύτερη την Σοφία Μαυρίδη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter