Αττική: Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες από το βράδυ της Δευτέρας

Αττική: Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες από το βράδυ της Δευτέρας

Αντιολισθητικές αλυσίδες ή ανάλογα αντιολισθητικά μέσα οφείλουν να διαθέτουν από τις 22:00 της Δευτέρας τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών στην Αττική.

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη από την Τροχαία Αττικής λόγω της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Η ανακοίνωση της Τροχαίας αναφέρει τα εξής:

Περαιτέρω, λόγω της επικείμενης εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων τη Δευτέρα (29-01-2024) σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα) ενδέχεται να ισχύσει διακοπή κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων σε τμήματα των Εθνικών Οδών.

Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι οδηγοί βαρέων οχημάτων να επιλέγουν εναλλακτική διαδρομή για τη μετάβασή τους από τη Βόρεια προς τη Νότια Ελλάδα μέσω εναλλακτικών οδών της Δυτικής Ελλάδας.

Συστήνεται στους πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους και τις ισχύουσες κάθε φορά Αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας ή Τροχαίας, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών ή άλλων συναρμόδιων Αρχών.

Τέλος, οι οδηγοί των οχημάτων επιβάλλεται:

  1. να φροντίζουν για τον εφοδιασμό των οχημάτων τους με κατάλληλα αντιολισθητικά μέσα, καθώς και ικανή ποσότητα καυσίμων
  2. να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών μέσων που φέρουν
  3. να προσαρμόζουν την οδήγησή τους ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες
  4. να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση
  5. να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων

Διαβάστε επίσης: Καιρός: Πού θα χιονίσει τη Δευτέρα – LIVE η εξέλιξη των φαινομένων

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter