Άτυπος ΜVP στο ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Άτυπος ΜVP στο ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο άτυπος MVP της «μετέωρης» σεζόν του ΝΒΑ, σύμφωνα με Αμερικανούς δημοσιογράφους που καλύπτουν εκ του σύνεγγυς τις 30 ομάδες.

Το ESPN οργάνωσε γκάλοπ υιοθετώντας το επίσημο σύστημα: 10 πόντοι για την πρώτη θέση, 7 για τη δεύτερη, 5 για την τρίτη, 3 για τη δεύτερη, 1 για την Πέμπτη.

Η επικράτηση του Έλληνα σταρ έναντι του βασικότερου «μνηστήρα» ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λος Άντζελες Λέικερς) ήταν ηχηρή: 670 έναντι 514, με τρίτο τον Τζέιμς Χάρντεν των Χιούστον Ρόκετς, που μάζεψε μόλις 220 πόντους.

Από τους 70 δημοσιογράφους που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, οι 60 επέλεξαν τον Γιάννη στην πρώτη θέση και οι υπόλοιποι 10 στη δεύτερη. Οι ΛεΜπρόν ψηφίστηκε για MVP από 10 εκπροσώπους του τύπου, ενώ δεν υπήρξε άλλος παίκτης που να κέρδισε έστω μία ψήφο για την πρωτιά.

Ο Σλοβένος Λούκα Ντόντσιτς των Ντάλας Μάβερικς ήταν στην 4η θέση και ο MVP των περυσινών τελικών Καουάι Λέοναρντ (παίκτης πλέον των Λος Άντζελες Κλίπερς) στην 5η, ., με 6ο τον συμπαίκτη του Τζέιμς στους Λέικερς, Άντονι Ντέιβις

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν και επίσημα ο Πολυτιμότερος Παίκτης της περιόδου 2018-19, αν και οι Μιλγουόκι Μπακς ηττήθηκαν στους τελικούς της Ανατολής από τους μετέπειτα πρωταθλητές Τορόντο Ράπτορς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter