Ατύχημα με F-16 στον Άραξo

Aεροσκάφος F-16 Blk52+ Adv της Πολεμικής Αεροπορίας αντιμετώπισε πρόβλημα κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του στον Άραξο, με αποτέλεσμα να βγει από το διάδρομο.

Συγκεκριμένα επιστρέφοντας από εκπαιδευτική έξοδο και αφου ειχε προσγειωθεί στον διάδρομο το αεροσκάφος παρέκλινε ελαφρώς λόγω ολισθηρότητας από βροχόπτωση επι του βοηθητικού τροχόδρομου με αποτέλεσμα ο τροχός του αεροσκάφους να κολλήσει σε λασπώδες έδαφος. Το αεροσκάφος ακινητοποιήθηκε στο σημείο με ελαφρές υλικές ζημιές και αυτή την ώρα σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ρυμουλκηθεί σε προβλέπομενο χώρο στάθμευσης στην 116 Πτέρυγα Μάχης.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

"Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, αεροσκάφος F-16 Blk52+ Adv της 116 Πτέρυγας Μάχης, μετά την προσγείωσή του εξήλθε του τροχοδρόμου, με συνέπεια την εμπλοκή τροχού κύριου σκέλους σε χέρσο έδαφος. Το αεροσκάφος υπέστη υλικές ζημιές και είναι στη φάση της απομάκρυνσης."

Πηγή: www.onalert.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.