Australian Open: Ο Τζόκοβιτς αντίπαλος του Τσιτσιπά στον τελικό

Australian Open: Ο Τζόκοβιτς αντίπαλος του Τσιτσιπά στον τελικό

Ο περίφημος Νόβακ Τζόκοβιτς θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον μεγάλο τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, το πρωινό της Κυριακής στη Μελβούρνη. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 10.30 ώρα Ελλάδας, με εκατοντάδες συμπατριώτες μας στις κερκίδες.

Ο 35χρονος Τζόκοβιτς κατανίκησε, όπως αναμενόταν, τον Αμερικανό Τόμι Πολ, χωρίς να δυσκολευτεί μετά το πρώτο σετ και δίχως να επηρεαστεί από τον πρόσφατο τραυματισμό του: 7-5, 6-1, 6-2, σε λιγότερο από 2,5 ώρες. Ο Σέρβος έχει χάσει μόνο ένα σετ στο τουρνουά, από τον Γάλλο Κουακό στον εναρκτήριο γύρο.

Ο «Νόλε» κέρδισε και τους 9 τελικούς Αυστραλιανού Όπεν (αλλά και ημιτελικούς) που έχει παίξει μέχρι τώρα στην καριέρα του: 2008, 2011-13, 2015-6, 2019-21. Πέρυσι δεν αγωνίστηκε στη Μελβούρνη, αφού η άρνησή του να εμβολιαστεί ενάντια στον Covid-19 δρομολόγησε την απέλασή του από τη χώρα.

Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Ρώσο Κάρεν Χατσάνοφ στον πρώτο ημιτελικό με εξαιρετική εμφάνιση: 7-6, 6-4, 6-7, 6-3, σε 3 ώρες και 21 λεπτά. Μπορούσε μάλιστα να τελειώσει τον αγώνα νωρίτερα, αλλά χαλάρωσε προς το τέλος του τρίτου σετ.

Ο μεθαυριανός τελικός θα είναι ο δεύτερος της καριέρας του Τσιτσιπά σε τουρνουά Γκραν Σλαμ. Οι δύο φιναλίστ της Μελβούρνης είχαν αναμετρηθεί το 2021 στον τελικό του «Ρολάν Γκαρός» στο Παρίσι, με νικητή τον Τζόκοβιτς με 3-2 σετ. Εάν ο Τσιτσιπάς νικήσει τον Σέρβο, θα αναρριχηθεί στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Σέβομαι τον Στέφανο και τον συμπαθώ πολύ», είπε ο Τζόκοβιτς, που αποθεώθηκε από εκατοντάδες Σέρβους στις εξέδρες. «Έχει βελτιωθεί πολύ και ξέρω ότι θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ματς της καριέρας του, όπως πρόπερσι στο Παρίσι. Θα είναι μία σπουδαία μάχη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter