Australian Open: Πέρασε και βλέπει τελικό ο Τσιτσιπάς

Australian Open: Πέρασε και βλέπει τελικό ο Τσιτσιπάς

Πλώρη για τον τελικό του Australian Open έβαλε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη δύσκολη νίκη του επί του Ιταλού Γιανίκ Σίνερ στους «16» της διοργάνωσης: 6-4, 6-4, 3-6, 4-6, 6-3, μετά από θρίλερ 4 ωρών.

«Αισθάνομαι σαν να βρισκόμουν στο γήπεδο επί έναν αιώνα, το πρόσωπό μου καίγεται, θέλω να βουτήξω στο ποτάμι για να δροσιστώ», είπε χαμογελαστός ο νικητής. «Είχα απέναντί μου έναν απίστευτο αντίπαλο, αλλά έμεινα ήρεμος, όπως έκανε στα νιάτα του ο κύριος Ροντ Λέιβερ, που είναι παρών σήμερα εδώ».

Ο Τσιτσιπάς έκανε «κοιλιά» στην απόδοσή του μετά τα πρώτα δύο σετ, αλλά ξαναβρήκε τον εαυτό του στο πέμπτο και πέτυχε το κρίσιμο «μπρέικ» στο 3-2. Η νίκη του πανηγυρίστηκε στη Rod Laver Arena από εκατοντάδες συμπατριώτες μας. Αυτή θα είναι η τέταρτη συμμετοχή του 24χρονου Έλληνα στα προημιτελικά του περίφημου τουρνουά Γκραν Σλαμ της Μελβούρνης.

Στον προημιτελικό της Τρίτης ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον 21χρονο Τσέχο Γίρι Λέχετσκα (νούμερο 71 στον Κόσμο), ο οποίος απέκλεισε σήμερα τον Καναδό Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ με 4-6, 6-3, 7-6 (2), 7-6 (3). Τον νικητή αυτού του αγώνα θα περιμένει στον πρώτο ημιτελικό ένας από τους Κάρεν Κατσάνοφ (Ρωσία), Σεμπάστιαν Κόρντα (ΗΠΑ).

Aπό τα υπόλοιπα φαβορί, συνεχίζει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος όμως παίζει τραυματίας. Έχουν αποκλειστεί οι Ράφα Ναδάλ, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, Κάσπερ Ρούουντ και ο Άντι Μάρεϊ. Στον τελικό θα αναμετρηθούν ένας από τους Τζόκοβιτς, Ρούμπλεφ, Ρούνε, Ντε Μινόρ, Σέλτον, Μπαουτίστα-Αγκούτ, Γουλφ, Πολ με έναν από τους Τσιτσιπά, Λέχετσκα, Κατσάνοφ, Κόρντα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter