Australian Open: «Λεοντόκαρδος» ο Τσιτσιπάς, απέκλεισε τον Ναδάλ

Australian Open: «Λεοντόκαρδος» ο Τσιτσιπάς, απέκλεισε τον Ναδάλ

Με μυθική ανατροπή από 0-2, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Ναδάλ και πέρασε στα ημιτελικά του Australian Open.

Τη μεγαλύτερη, ίσως, νίκη της καριέρας του πέτυχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον προημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν. Ο περίφημος Ράφα Ναδάλ προηγήθηκε με 2-0, αλλά η επική αντεπίθεση του Έλληνα τον ανέδειξε θριαμβευτή μετά από 4 ώρες και 5 λεπτά: 3-6, 2-6, 7-6 (7-4), 6-4, 6-4.

Στον ημιτελικό της Παρασκευής, ο 22χρονος πρωταθλητής μας θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, νούμερο 4 του ταμπλό.

«Λεοντόκαρδο», χαρακτήρισαν τον Τσιτσιπά οι σχολιαστές του Eurosport. Μόλις δύο φορές στην καριέρα του είχε χάσει ο Ναδάλ των 20 τίτλων αγώνα στον οποίο κέρδισε τα πρώτα δύο σετ. Αυτή ήταν η 2η νίκη του Τσιτσιπά επί του Ναδάλ σε 8 αναμετρήσεις.

«Δεν ξέρω τι συνέβη μετά το δεύτερο σετ, αλλά ένιωθα σαν μικρό πουλάκι που πετούσε ψηλά», δήλωσε ο Στέφανος, πριν σπεύσει να αγκαλιάσει τον πατέρα και προπονητή του. «Το συναίσθημά μου είναι απερίγραπτο, αυτό που συνέβη ήταν το κάτι άλλο. Όχι μόνο για εμένα, αλλά και για την πατρίδα μου».

Ο Στέφανος άργησε να βρει ρυθμό αφού μετρούσε τέσσερις μέρες χωρίς αγώνα, μετά την αποχώρηση του προηγούμενου αντιπάλου του (Μπερετίνι). «Έσπασε» για πρώτη φορά το σέρβις του 34χρονου Ισπανού λίγο πριν το τέλος του τέταρτου σετ.

Μείωσε ωστόσο τα φτηνά λάθη και έδινε εικόνα νικητή από τα μέσα του παιχνιδιού. Το δεύτερο «μπρέικ» του Τσιτσιπά, στο 5-5 του πέμπτου σετ, υπήρξε καθοριστικό.

O αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών, αλλά στη συνέχεια του Όπεν θα επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων σε ποσοστό 50% της χωρητικότητας (περίπου 7.500), αφού η πολιτεία της Βικτόρια ανακοίνωσε σήμερα χαλάρωση των μέτρων.

Στον ημιτελικό, ο Τσιτσιπάς θα έχει τη συμπαράσταση εκατοντάδων Ελλήνων. «Επιτέλους», αναφώνησε ο ίδιος!

Ο Μεντβέντεφ νίκησε τον επίσης Ρώσο Αντρέι Ρουμπλιόφ με 7-5, 6-3, 6-2. Στον άλλον ημιτελικό, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει έναν άγνωστο τενίστα, τον Ρώσο Ασλάν Καράτσεφ, που ξεκίνησε στη Μελβούρνη από τα προκριματικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter