Australian Open: Πρόκριση Τσιτσιπά στον 4ο γύρο, 3-1 τον Γάλλο Περ

Australian Open: Πρόκριση Τσιτσιπά στον 4ο γύρο, 3-1 τον Γάλλο Περ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε έστω και δύσκολα το εμπόδιο του Γάλλου Μπιενουά Περ (νο 56) με 3-1 σετ (6-3, 7-5, 6-7, 6-4) σε ένα παιχνίδι που διήρκεσε σχεδόν τρείς ώρες και πήρε το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του Australian Open.

Ο Ελληνας πρωταθλητής και νο 4 στον κόσμο, μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι, προηγήθηκε γρήγορα 3-0 και πήρε το πρώτο σετ με 6-3. Στο 2ο σετ ο Γάλλος τενίστας αντέδρασε και το σετ πήγε πόντο με τους δύο αντιπάλους να κρατούν το σερβίς τους. Ο Περ που σέρβιρε πρώτος έκανε το 5-4 και βρέθηκε μια ανάσα από το να πάρει το σετ, όμως ο Τσιτσιπάς όχι μόνο ισοφάρισε 5-5 αλλά έσπασε στο πιο κρίσιμο σημείο το σερβίς του Γάλλου κάνοντας μπρέικ και πήρε την πρωτοπορία με 6-5. Στη συνέχεια σέρβιρε για το 2-0 και το πέτυχε πολύ εύκολα απέναντι στον απογοητευμένο Περ παίρνοντας το σετ με 7-5.

Στο 3ο σετ ήταν… συνέχεια του προηγούμενου, αφού και πάλι οι δύο τενίστες κρατούσαν το σερβίς τους και πήγαιναν ξανά πόντο-πόντο. Ο Περ προηγήθηκε (σέρβιρε πρώτος στο σετ) με 4-3, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε 4-4 και ο Γάλλος κατάφερε να αντέξει και να σβήσει ένα μπρέικ πόιντ του Ελληνα άσου και να κρατήσει έτσι το σερβίς του (5-4). Ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε εκ νέου 5-5 κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα ξανακάνει μπρέικ στο ίδιο ακριβώς σημείο όπως και στο προηγούμενο σετ, αφού προηγήθηκε 30-0, ο Γάλλος κατάφερε με τέσσερις σερί πόντους να γυρίσει το γκέιμ και να προηγηθεί 6-5. Όμως ο Στέφανος απάντησε για το 6-6 και το σετ πήγε στο τάι-μπρέικ. Εκεί ο Περ με πιο καθαρό μυαλό έσπασε τρεις φορές το σερβίς του Ελληνα τενίστα, νίκησε 7-2, πήρε το σετ με 7-6 και μείωσε σε 2-1.

Στο 4ο σετ ο Τσιτσιπάς μπήκε πιο αποφασισμένος και πιο προσεκτικός. Προηγήθηκε 1-0, ο Περ έσωσε το μπρέικ (1-1), ο Ελληνας τενίστας πήρε ξανά εύκολο προβάδισμα 2-1, αλλά ο Περ επέμεινε (2-2) και το σετ πήγε όπως και τα δύο προηγούμενα, μάχη πόντο με πόντο. Ο Στέαφανος προηγήθηκε 5-4 και ο Περ σέρβιρε για να μείνει ζωντανός στο ματς. Όμως ο Ελληνας πρωταθλητής δεν είχε όρεξη να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Αποφασιστικός όσο ποτέ στη διάρκεια του αγώνα έκανε εύκολα μπρέικ, πήρε το σετ 6-4 και μαζί τη νίκη με 3-1, που τον έστειλε στον επόμενο γύρο.

Στη φάση των «16» ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανός Τέιλορ Φριτζ που απέκλεισε μετά από δραματικό ματς τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ με 3-2. Ο 24χρονος Αμερικανός (νο 22) εκτός από τον Ισπανό έχει αποκλείσει και τους Μόρτερερ και Τιαφό, αμφότερους με 3-0 σετ.

Αυτή θα είναι η τρίτη αναμέτρηση ανάμεσα Τσιτσιπά-Φριτζ με τον Ελληνα πρωταθλητή να έχει ήδη δύο νίκες σε αγώνες που έγιναν το 2019.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter