Australian Open: Προκρίθηκε στον 3ο γύρο ο Τσιτσιπάς, 3-1 τον Μπάες

Australian Open: Προκρίθηκε στον 3ο γύρο ο Τσιτσιπάς, 3-1 τον Μπάες

Έστω και δύσκολα ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 3-1 σετ τον Αργεντινό Σεμπαστιάν Μπάες (νο 88 στον κόσμο) και προκρίθηκε στην 3ο γύρο του Australian Open. Επόμενος αντίπαλος του Έλληνα τενίστα θα είναι ο Γάλλος Μπενουά Περ.

Τα δυο πρώτα σετ ήταν συγκλονιστικά κι εξελίχθηκαν σε θρίλερ αφού και τα δύο κρίθηκαν στο ται-μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο 7-6 (7-1) και ο Μπάες το δεύτερο με 7-6 (7-5). Στο τρίτο σετ ο Ελληνας πρωταθλητής βρήκε ρυθμό, έσπασε το σερβίς του Ισπανού και με 6-3 πήρε προβάδισμα 2-1 στα σετ. Στο 4ο σετ ο Τσιτσιπάς πιο ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία νίκησε με 6-4 τον μαχητικό Αργεντινό και με 3-1 πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

«Έβρισα και λίγο αλλά κατάφερα να φτάσω στον τρίτο γύρο»

Στον γύρο των «32» ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει Γάλλο Μπενουά Περ.

«Δεν ήταν εύκολο αλλά είμαι χαρούμενος που ξεπέρασα το εμπόδιο. Είχα ένταση, προσπάθησα πολλή, έβρισα και λίγο, αλλά κατάφερα να φτάσω στον τρίτο γύρο. Προσπάθησα να παίξω με την ψυχή μου και αυτό απέδωσε» δήλωσε μετά τον αγώνα ο Τσιτσιπάς και μιλώντας για τον Μπάες είπε: «Είναι καλός παίκτης, δεν τον γνωρίζω καλά γιατί δεν έχουμε παίξει, αλλά ήξερα ότι είχε καλή πορεία. Τον παρακολούθησα στο Next Gen. Ο τρόπος που έπαιξε στους δύο γύρους δείχνει ότι είναι καλός και έχει μέλλον. Ένα από τα μεγαλύτερα forehand. Αν συνεχίσει να δουλεύει πιστεύω ότι μπορεί να μας απασχολήσει στο μέλλον».

Πρόσθεσε ακόμα: «Προσπάθησα να κυνηγήσω περισσότερο τα χτυπήματά μου. Ίσως ήμουν λίγο τυχερός, προσπάθησα να τον κάνω να παίξει στη βασική γραμμή και να τον κάνω να οπισθοχωρήσει. Αφοσιώθηκα σε ορισμένα κομμάτια και είχαν αποτέλεσμα. Θα είμαι έτοιμος για τον επόμενο γύρο είτε κερδίσει ο Ντιμιτρόφ είτε ο Περ”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter