Australian Open: «Σβηστός» στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς

Australian Open: «Σβηστός» στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς

Mε νίκη ρουτίνας επί του Τσέχου Γίρι Λέχετσκα σφράγισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς την πρόκρισή του στα ημιτελικά του περίφημου Australian Open στη Μελβούρνη: 6-3, 7-6 (2), 6-4, σε 2 ώρες και 17 λεπτά. Ανάμεσα στους 12.000 θεατές στη Rod Laver Arena ήταν και εκατοντάδες Έλληνες, που αποθέωσαν τον Τσιτσιπά. «Εδώ στην Αυστραλία αισθάνομαι όπως στο σπίτι μου», σχολίασε ο ίδιος από το μικρόφωνο των διοργανωτών.

Ο Κάρεν Κατσάνοφ, νούμερο 18 στο ταμπλό και 13 στην παγκόσμια κατάταξη, θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον ημιτελικό της Παρασκευής. Το σκορ στις μεταξύ τους αναμετυρήσεις είναι 5-0 υπέρ του Έλληνα. Ο Ρώσος απέκλεισε τον Αμερικανό Σεμπάστιαν Κόρντα, που αποχώρησε λόγω τραυματισμού στον προημιτελικό, ενώ το σκορ ήταν 7-6 (5), 6-3, 3-0.

Μάλιστα ο Κατσάνοφ προκάλεσε μίνι διπλωματικό επεισόδιο, με το μήνυμα που έγραψε στην κάμερα, υπέρ του αποκλεισμένου από Αζέρους Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μετά τη νίκη του. «Είμαι Αρμένιος από την πλευρά του πατέρα μου και ήθελα να δείξω τη συμπαράστασή μου προς τον λαό μας», εξήγησε αργότερα.

Η Ομοσπονδία τένις του Αζερμπαϊτζάν ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του Κατσάνοφ, μιλώντας για «βρώμικο σχέδιο». Η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες κρατάει εδώ και 30 χρόνια. Οι Ρώσοι και Λευκορώσοι τενίστες αγωνίζονται στο Australian Open με λευκή σημαία και χωρίς εθνόσημο.

Αυτή θα είναι η 4η παρουσία του Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Australian Open μέσα σε μία πενταετία. Στις προηγούμενες τρεις περιπτώσεις, ο Έλληνας τενίστας αποκλείστηκε από τους Ναδάλ (2019), Μεντβέντεφ (2021, 2022). Εάν κατακτήσει τον τίτλο στη Μελβούρνη, μπορεί να βρεθεί ακόμα και στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Με βοήθησε πολύ η πείρα μου στα δύσκολα σημεία», τόνισε ο Τσιτσιπάς, και δήλωσε ότι σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την ανέγερση ενός σχολείου στη Μελβούρνη. «Η εκπαίδευση είναι το παν και θα ήθελα να βοηθήσω τα παιδιά της Βικτόρια».

Για τα άλλα δύο εισιτήρια για την ημιτελική φάση θα αναμετρηθούν αύριο οι Τζόκοβιτς-Ρούμπλιεφ και Σέλτον-Πολ.

O Λέχετσκα, που από το νούμερο 71 εκτοξεύεται στο Top-40 της παγκόσμιας κατάταξης, είχε αποκλείσει στους προηγούμενους γύρους τους Μπόρνα Τσόριτς, Κάμερον Νόρι, Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter