AVAAZ: Γέμιζε παπούτσια τις Βρυξέλλες ως διαμαρτυρία για το έγκλημα στην Παλαιστίνη

AVAAZ: Γέμιζε παπούτσια τις Βρυξέλλες ως διαμαρτυρία για το έγκλημα στην Παλαιστίνη

Με 4.500 ζευγάρια παπούτσια γέμισε χτες, Δευτέρα, η πλατεία Τζιν Ρέι στις Βρυξέλλες, ένα για κάθε Παλαιστίνιο που σκοτώθηκε τα τελευταία 10 χρόνια με κεντρικό σύνθημα «Palestinian Lives Matter» (Οι Παλαιστινιακές ζωές έχουν αξία).

Τα 9.000 παπούτσια τοποθετήθηκαν από τους ακτιβιστές του κινήματος Avaaz, οι οποίοι φρόντισαν έτσι να περάσουν το δικό τους μήνυμα στους υπουργούς Εξωτερικών οι οποίοι συναντήθηκαν στο μπροστινό κτίριο του Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οι πολίτες σε όλη την Ευρώπη στέλνουν ένα σαφές μήνυμα για τις κυβερνήσεις τους. Οι ζωές των Παλαιστίνιων έχουν σημασία για εμάς και πρέπει να έχουν σημασία για εσάς. Ως ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος και πολιτικός σύμμαχος του Ισραήλ, είναι η ηθική μας ευθύνη να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση του Νετανιάχου ότι η βία πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο διευθυντής της εκστρατείας Avaaz, Κρίστοφ Σοτ.

Τα παπούτσια δόθηκαν από Ευρωπαίους πολίτες, στο πλαίσιο της έκκλησης της Avaaz ώστε να προστατευτούν οι ζωές των Παλαιστινίων και να σταματήσουν οι παράνομες ενέργειες της ισραηλινής κυβέρνησης στη Γάζα.





Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter