Αυγενάκης μετά την κατάθεση Τυχεροπούλου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Οι σκευωρίες κατέρρευσαν»
«Στροφή 180 μοιρών από τους μάρτυρες».

Σε ανάρτηση προχώρησε ο Λευτέρης Αυγενάκης, με σκοπό να αποδομήσει τις καταγγελίες της Παρασκευής Τυχεροπούλου, που κατέθεσε την Πέμπτη στην Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και έκανε λόγο για ένα ισχυρό «σύστημα» ή «κύκλωμα» που λειτουργούσε με πολιτικές πλάτες.
Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης που εμπλέκεται στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με την δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, αναφέρει «η ανύπαρκτη «πίεση» … έγινε τελικά «απλή πληροφόρηση» και σημειώνει πως «μετά τη χθεσινή κατάθεση της κας Τυχεροπούλου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, πρώην Προϊσταμένης Διεύθυνσης Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε συνέχεια και της κατάθεσης του κ. Σημανδράκου, πρώην Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, στις 30-09-2025, κατέρρευσε η σκευωρία σε βάρος μου».
Όπως αναφέρει «κανένα αποδεικτικό στοιχείο! Καμία δική μου εμπλοκή! Καμία προσπάθεια παρέμβασης. Στροφή 180 μοιρών από τους μάρτυρες! Τελικά οι “αφόρητες πιέσεις..” από μέρους μου … έγιναν “απλώς πληροφορίες” που ζητούσαν οι συνεργάτες μου. Όλα στο βωμό της δημιουργίας εντυπώσεων! Οι σκευωρίες κατέρρευσαν!».
Όλα αυτά, ενώ η συνεργάτιδα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας κατέθεσε ότι για την υπόθεση πως «και ο Αυγενάκης τα ήξερε» καθώς και ότι «οι επισκέψεις του Ξυλούρη πύκνωσαν με την ανάληψη των καθηκόντων του Αυγενάκη».
Μάλιστα παραθέτει αποσπάσματα από την Εξεταστική Επιτροπή.















