Αχ, κυρά Μαρία μου μεσ’ το ποινικό αδίκημα είσαι…. το είπε ο Σοφός για τον Πολάκη (Photo)

Αχ, κυρά Μαρία μου μεσ’ το ποινικό αδίκημα είσαι…. το είπε ο Σοφός για τον Πολάκη (Photo)

Σε συνέντευξή του,χθες στο δελτίο του ΑΝΤ1 ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θεμιστοκλής Σοφός, προκειμένου να χτυπηθεί ο Παύλος Πολάκης παρουσίασε μια ανύπαρκτη πτυχή του ποινικού κώδικα.

Είπε λοιπόν ο κ. Σοφός: Εφόσον υπάρχουν ενδείξεις καταγραφής ιδιωτικής συνομιλίας καλώς έκανε η Εισαγγελία και διέταξε προκαταρκτική εξέταση. Απαγορεύεται, η καταγραφή, η επεξεργασία και η δημοσιοποίηση της συνομιλίας και εχει κακουργηματικό χαρατκήτρα. Πρέπει να κληθούν να καταθέσουν τόσο ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο κ. Πολάκης αλλά και οι δημοσιογράφοι που φιλοξένησαν τις συνομιλίες αυτές. 

Όμως η δημόσια δήλωση σε όλους τους τόνους από τον Παύλο Πολάκη ότι δεν ηχογράφησε ούτε κατέγραψε με άλλον τρόπο την συνομιλία του με τον Γιάννη Στουρνάρα, χαλάει κάπως τη σούπα. Κι έτσι ο κ. Χατζηνικολάου ρωτάει τον έγκριτο νομικό: Αν δεν έχει καταγραφεί η συνομιλία αλλά μετά ένα από τα μέρη της τη δημοσιοποιήσει τι ισχύει;Και ο κ. Σοφός απαντά: Η δημοσιοποίηση μιας ιδιωτικής συνομιλίας είναι ποινικό αδίκημα ακόμη και αν δεν έχει καταγραφεί σε υλικό φορέα. Δεν έχουμε αθέμιτη παγίδευση. Πλην όμως προσβάλει την προσωπικότητα του συνομιλούντος. Ακόμη και αν κάποιος πει “σε γράφω” τότε υπό όρους και προϋποθέσεις θα μπορούσε να εγείρει και το αδίκημα της απειλής.

Στον νομικό παραλογισμό απαντάμε με το απόσπασμα του Ποινικού Κώδικα που ευτυχώς διαψεύδει τον κ. Σοφό γιατί σε διαφορετική περίπτωση κυρία Μαρία μου, αν λέγατε τι κουβεντιάζετε με τη γειτόνισσα σε μια άλλη γειτόνισσα τότε μέχρι φυλακή θα σας έβαζε …Πάλι καλά να λέτε που τη γλιτώσατε!

Ιδού και το απόσπασμα:

 Πάντως να πούμε ότι η ενημέρωση για καταγραφή ενός τηλεφωνήματος, σαν αυτά που δεχόμαστε όλοι από τις τράπεζες, βασίζεται στη σιωπηλή μας αποδοχή. Δεν μας ρωτάει κανείς αν συναινούμε. Κι εδώ ο κ. Σόφος αλλιώς μας τα λέει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter