Αχάριστος, θρασύς και ψεύτης

Αχάριστος, θρασύς και ψεύτης

Θα προκαλούσε έκπληξη αν ο πρόεδρος μιας δημοκρατικής χώρας απειλούσε με κλείσιμο το σύνολο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επειδή (μόνο) ένα εξ αυτών αποφάσισε να πράξει το αυτονόητο: να κρατήσει μια κάποια απόσταση από τις καταφανώς ψεύτικες αναρτήσεις ενός χρήστη του, κι αυτό ύστερα από έντονες πιέσεις της διαδικτυακής κοινότητας.

Μιλάμε όμως για τον Ντόναλντ Τραμπ, επομένως ουδεμία έκπληξις. Την οργή του αυτήν τη φορά προκάλεσε ένας σύνδεσμος που πρόσθεσε το μέχρι πρότινος αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter, δίπλα από μια από τις –αμέτρητες– αναρτήσεις του οι οποίες βρίθουν από ανακρίβειες και τα ψέματα. Get the facts, δηλαδή «μάθετε τα γεγονότα», πρότεινε το Twitter στα εκατομμύρια ακολούθων του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος έγραφε για πολλοστή φορά λανθασμένες πληροφορίες για την ψήφο δι’ αλληλογραφίας, την οποία προσπαθεί εναγωνίως να συνδέσει με το ενδεχόμενο απάτης – παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ καμία σχετική υπόθεση στην αμερικανική ιστορία. 

Δεν βολεύει τον πρόεδρο, ο οποίος βλέπει τα ποσοστά δημοτικότητάς του να κατακρημνίζονται; Αρκεί. Ξεκίνησε, επομένως, ο θρασύτατος Τραμπ να βροντοφωνάζει για παραβίαση της ελευθερίας του λόγου. Ποιος; Ο πολέμιος των δημοσιογράφων και κάθε έννοιας ελευθερίας της έκφρασης, ο οποίος τολμά δημοσίως να κλείνει τα στόματα όσων δεν είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν στο χτίσιμο του προφίλ του μεγάλου ηγέτη που προσπαθεί να στήσει για τον εαυτό του. Ο Ντόναλντ Τραμπ, όμως, πέρα από θρασύς και ψεύτης είναι και αχάριστος. 

Πλατφόρμες όπως το Twitter τού έδωσαν φωνή χωρίς μέχρι πρότινος να φιλτράρουν στο παραμικρό τις ακραίες και τόσο συχνά ψευδείς αναρτήσεις του, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογική του νίκη το 2016.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter