Αχέντ Ταμίμι: Η γυναίκα σύμβολο του Παλαιστινιακού αγώνα – Αυτή είναι η ιστορία της (Photos – Video)

Αχέντ Ταμίμι: Η γυναίκα σύμβολο του Παλαιστινιακού αγώνα – Αυτή είναι η ιστορία της (Photos – Video)
Φωτογραφία: AP

Για ακόμα μία φορά κρατούμενη, στα χέρια των ισραηλινών Αρχών βρίσκεται η Αχέντ Ταμίμι. Το κορίτσι – σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα, που πλέον είναι 22 ετών και, όπως ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ, συνελήφθη ξανά. Τούτη τη φορά στη διάρκεια επιδρομής στη Δυτική Όχθη ως «ύποπτη για υποκίνηση σε βία και τρομοκρατικές δραστηριότητες».

Δείτε επίσης: Δυτική Όχθη: Συνελήφθη η Άχεντ Ταμίμι, η νεαρή – σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα

Όπως είχε πει σε συνέντευξή της στο Documento, θέλει να βαδίσει στα βήματα του Αραφάτ.

Δείτε επίσης: Αχέντ Ταμίμι: Αραφάτ, βαδίζω στον δρόμο σου

Η Ταμίμι, ωστόσο, έγινε σύμβολο αντίστασης λίγα χρόνια νωρίτερα όταν σε ηλικία περίπου 14 ετών, το 2014, συνελήφθη από τις ισραηλινές δυνάμεις. Τότε, στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας η έφηβη Ταμίμι δάγκωσε έναν ισραηλινό στρατιώτη για να μη συλλάβει τον μικρό αδερφό της που είχε, μάλιστα, το χέρι του στον γύψο.

Σε άλλη στιγμή, τον Ιούνιο του 2011, ο φωτογραφικός φακός τη «συνέλαβε» να τοποθετεί στο έδαφος μία σημαία της Παλαιστίνης. Συγκεκριμένα, στις 24 Ιουνίου 2011, στο χωριό Νάμπι Σάλεχ (Nabi Saleh) της Δυτικής Όχθης.

Οι επόμενες φωτογραφίες, τα επόμενα χρόνια, είναι χαρακτηριστικές με την έφηβη Αχέντ Ταμίμι να αντιστέκεται στα ισραηλινά στρατεύματα, να υψώνει τη φωνή της και τη γροθιά της, προκαλώντας τον θαυμασμό της κοινής γνώμης καθώς ένα μικρό παιδί βρισκόταν απέναντι σε ένοπλους φρουρούς.

Έτσι, δεν άργησε να ζωγραφιστεί μία τεράστια εικόνα της Αχέντ Ταμίμι, στο τείχος στη Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη:

 

Συνελήφθη ξανά

Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, η Άχεντ Ταμίμι συνελήφθη ξανά στη Δυτική Όχθη ως «ύποπτη για υποκίνηση σε βία και τρομοκρατικές δραστηριότητες».

Όπως είπε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο AFP: «Η Άχεντ Ταμίμι, ύποπτη για υποκίνηση σε βία και τρομοκρατικές δραστηριότητες, συνελήφθη στην πόλη Νάμπι Σάλεχ. Η Ταμίμι παραδόθηκε στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας για πιο ενδελεχή ανάκριση».

Το 2014 και το 2017

Η Άχεντ Ταμίμι έγινε γνωστή σε ηλικία 14 ετών, όταν είδε το φως της δημοσιότητας βίντεο που την έδειχνε να δαγκώνει έναν Ισραηλινό στρατιώτη προκειμένου να τον εμποδίσει να συλλάβει τον μικρό αδελφό της που είχε το ένα του χέρι στον γύψο και βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος.

Ακόμα, η Ταμίμι συνελήφθη το 2017 και κρατήθηκε επί 8 μήνες επειδή χαστούκισε έναν Ισραηλινό στρατιώτη μέσα στην αυλή του σπιτιού της οικογένειάς της στη Νάμπιλ Σάλεχ.

Στην Ελλάδα

«Εάν δεν υπάρξει ειρήνη στην Παλαιστίνη, δεν θα υπάρξει ειρήνη ποτέ στον κόσμο», είχε τονίσει η Ταμίμι από την Ελλάδα και συγκεκριμένα στον χαιρετισμό της στο «Φεστιβάλ 100 Χρόνια ΚΚΕ – 50 Χρόνια ΚΝΕ».

Δείτε επίσης: Αχέντ Ταμίμι: Εάν δεν υπάρξει ειρήνη στην Παλαιστίνη, δεν θα υπάρξει ειρήνη ποτέ στον κόσμο (Video)

Μετά την απελευθέρωσή της τον Ιούλιο του 2018 μετά την οκτάμηνη κράτησή της:

 

 

Τον Δεκέμβριο του 2017, σε ηλικία 16 ετών, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με την κατηγορία πως χτύπησε στρατιώτες:

Το 2018 όταν φτάνει στην αίθουσα του δικαστηρίου:

Φωτογραφίες: AP

Βίντεο: Al Jazeera, Euronews, Haaretz, 902.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter