Αξιολόγηση με χρησμούς πηγών, κύκλων και αξιωματούχων

Αξιολόγηση με χρησμούς πηγών, κύκλων και αξιωματούχων

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μία εξαιρετικά κρίσιμη αξιολόγηση για τη χώρα και το πολιτικό σύστημα κάνει «κοκκορομαχίες» και προσθαφαιρέσεις, για το αν θα πετύχουμε το επιθυμητό για τους δανειστές πρωτογενές πλεόνασμα, δύο-τρία, ίσως και δέκα χρονιά μετά – ενώ η κοινωνία υποφέρει από μέτρα και μνημόνια επτά ετών – έχουμε και τους… χρησμούς των πηγών, των κύκλων και των αξιωματούχων να θολώνουν τα νερά κατά πώς τους βολεύει!

Ο λόγος για τις διαρροές δεξιά και αριστερά, σε ελληνικά και αλλοδαπά μέσα ενημέρωσης, οι οποίες είναι αξιόπιστες – κατά τα άλλα – επειδή προέρχονται από Ευρωπαίους αξιωματούχους. Έλα όμως που αυτοί οι αξιωματούχοι δεν έχουν ποτέ ονοματεπώνυμο! Μοιάζουν και αυτοί με τις πηγές ή τους κύκλους των Βρυξελλών, του Βερολίνου και πάει λέγοντας!

Έτσι, με το που εξέφρασε την πεποίθηση ή και την αισιοδοξία του ο Τσακαλώτος στη Βουλή ότι η αξιολόγηση θα κλείσει στις 7 Απριλίου, να και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι από κοντά να δηλώνουν – πάντοτε ανωνύμως – ότι αποκλείεται! Καθότι έρχεται Πάσχα, καθότι το ΔΝΤ έχει συναντήσεις και ζητήματα, άρα δεν προκάνουμε. Ομοίως, οι πηγές και οι κύκλοι να διαψεύδουν κάθε πιθανότητα αναβολής της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά και μόνος κι έρημος ο Πιτέλα των ευρωσοσιαλιστών να δηλώνει επωνύμως ότι η Ελλάδα έκανε πολλά και τώρα είναι η σειρά των δανειστών να κάνουν το βήμα, ώστε να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς επιπλέον μέτρα. Ευσεβείς πόθοι κύριε Πιτέλα – είπαμε σας κάναμε επίτιμο δημότη Αθηναίων και χαρήκατε, αλλά μην το παρακάνετε κι εσείς!

Το θέμα, λοιπόν, με τους αξιωματούχους, τις πηγές και τους κύκλους δεν είναι απλά και μόνο ότι μας… χαλούν τη διάθεση με τους χρησμούς τους, αλλά κυρίως ότι πρόκειται συνήθως για ανθρώπους που ανήκουν σε τεχνικά κλιμάκια και όχι για πολιτικά στελέχη, που μπορούν να πάρουν και αποφάσεις. Έτσι, λένε κι αυτοί το μακρύ και το κοντό τους, για να δημιουργήσουν κλίμα ανάλογα με τη συγκυρία. Και το πετυχαίνουν συνήθως – να ‘ναι καλά τα ΜΜΕ! Με τη διαφορά ότι αξιολόγηση με χρησμούς πηγών, κύκλων και αξιωματούχων δεν γίνεται. Ας αφήσουν τις διαρροές και τις δηλώσεις, λοιπόν, για τους αρμόδιους κι εμάς στην ησυχία μας, μπας και κλείσει κάποτε αυτή η αξιολόγηση, με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους για την ελληνική κοινωνία, για να πάμε παρακάτω. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter