Αχτίδα ελπίδας για τα πούμα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση στο Μεξικό

Αχτίδα ελπίδας για τα πούμα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση στο Μεξικό

Εκείνη ακούει στο όνομα «Πανδημία», εκείνος βαφτίστηκε «Καραντίνας»: δύο πούμα που γεννήθηκαν πρόσφατα σε ζωολογικό κήπο στο ανατολικό Μεξικό, παρά τα δυσοίωνα ονόματά τους, δίνουν μια ελπίδα για την επιβίωση αυτού του είδους που διατρέχει κίνδυνο στη χώρα.

Τα δύο ζώα με τη διάστικτη γούνα γεννήθηκαν στις 20 Μαρτίου, πέντε ημέρες μετά τη γέννηση μιας τίγρης στην οποία δόθηκε το όνομα… «Κόβιντ», στον ζωολογικό κήπο της Κόρντομπα, στην Πολιτεία Βερακρούς.

Τα ονόματά τους, «Παντέμια» και «Κουαρεντένα» στα ισπανικά, έχουν ως στόχο «να συνειδητοποιήσει όλος ο κόσμος ότι θα πρέπει να δείχνουμε μεγαλύτερη υπευθυνότητα και να είμαστε ενωμένοι απέναντι στην κρίση», εξήγησε ο Γκονσάλο Ροντρίγκς, ο υπεύθυνος του ζωολογικού κήπου Africa Bio Zoo.

Τα πούμα προστατεύονται στο Μεξικό γιατί είναι ένα είδος υπό εξαφάνιση στη χώρα αυτή.

Ο Ροντρίγκες εξήγησε ότι οι κηλίδες στο τρίχωμά τους θα εξαφανιστούν σε λίγους μήνες.

Οι γονείς της Πανδημίας και του Καραντίνα προέρχονται από τα πούμα τα οποία κατασχέθηκαν από ένα τσίρκο, αφού απαγορεύτηκαν δια νόμου τα θεάματα με ζώα στο Μεξικό.

«Γεννήθηκαν με φυσική αναπαραγωγή κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω της Covid-19», είπε η κτηνίατρος Κίτσια Ροντρίγκες, που εκτίμησε ότι η κυοφορία διευκολύνθηκε από το γεγονός ότι ο ζωολογικός κήπος δεν δεχόταν επισκέπτες και επομένως τα ζώα αισθάνονταν λιγότερο στρες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter