Αχτσιόγλου: 120.000 άνεργοι θα ενταχθούν σε προγράμματα ως το τέλος του χρόνου

Αχτσιόγλου: 120.000 άνεργοι θα ενταχθούν σε προγράμματα ως το τέλος του χρόνου

H ενίσχυση της απασχόλησης, η μείωση της ανεργίας, η διαμόρφωση ποιοτικών θέσεων εργασίας με όρους αξιοπρέπειας στην εργασία και η δημιουργία δομών και μηχανισμών κοινωνικής προστασίας και θεμελίωσης του κοινωνικού κράτους είναι οι άξονες πάνω στους οποίους κινείται το υπουργείο Εργασίας ανέφερε η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου σε ομιλία της στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οι παραπάνω άξονες έχουν ως στόχο, όπως τόνισε η κ. Αχτσιόγλου, την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο.

Παραθέτοντας κάποια στοιχεία η υπουργός ανέφερε ότι από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον Σεπτέμβριο, έχουν ενταχθεί στα στοχευμένα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας 73.544 ωφελούμενοι, ενώ έως τα τέλη του 2017 αναμένεται να ενταχθούν άλλοι 46.000. Συνολικά “μέχρι το τέλος του χρόνου, τα προγράμματα θα έχουν καλύψει 120.000 ανέργους”, ανέφερε.

Μιλώντας για το ζήτημα της αδήλωτης εργασίας υπογράμμισε ότι αναμορφώθηκε το πλαίσιο για την ουσιαστική προστασία των εργαζομένων από φαινόμενα υποδηλωμένης, αδήλωτης και απλήρωτης εργασίας και τόνισε ότι “πλέον ισχύει ένα πλέγμα ρυθμίσεων που θωρακίζει τους εργαζόμενους απέναντι σε καταχρηστικές πρακτικές και δίνει προβάδισμα στις επιχειρήσεις και τους εργοδότες που είναι συνεπείς και σέβονται τις εργασιακές σχέσεις”.

Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε σε τρία προγράμματα που θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και αφορούν πρώτον “Πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτικών εισφορών για μετατροπή εργαζόμενων με μπλοκάκι σε μισθωτούς”, δεύτερον “Πρόγραμμα για εγκλωβισμένους εργαζόμενους” και τρίτον “Πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού εργαζόμενου από επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 34 ετών”.

Στην πρώτη περίπτωση που αναφέρθηκε η υπουργός θα δίνεται το κίνητρο για πρώτη φορά να μετατραπεί η ψευδώς δηλωμένη αυτοαπασχόληση, σε αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή μισθωτή εργασία και είναι πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 156 εκατ. ευρώ, και από αυτό θα ευνοηθούν 40.000 εργαζόμενοι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter