Αχτσιόγλου: 9 στους 10 συνταξιούχους θα δουν μειώσεις - Καταργείται η 13η σύνταξη

Για μειώσεις συντάξεων στην συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων και οριστική κατάργηση της 13ης σύνταξης έκανε λόγο η Έφη Αχτσιόγλου, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πλειοψηφία και τον Γιάννη Βρούτση για επικοινωνιακή εξαπάτηση των πολιτών.

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση του νέου ασφαλιστικού, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο επιφέρει μειώσεις σε 9 στους 10 συνταξιούχους, παρέχοντας παράλληλα μικρές αυξήσεις μόλις σε 1 στους 10 συνταξιούχους ανώτερων κλιμακίων. «Αν αυτό δεν λέγεται επιλογή μονομέρειας και κοινωνικής αδικίας, δεν ξέρω πως λέγεται...» σχολίασε.

Η Έφη Αχτσιόγλου επισήμανε ότι τα τα χρήματα που θα δώσει η κυβέρνηση για τις συντάξεις το 2020 θα είναι λιγότερα από το 2019 κατά 200 εκατ. ευρώ. «Άρα, η πίτα μικραίνει και οι συνταξιούχοι θα χάσουν» είπε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για την πρώτη επικοινωνιακή εξαπάτηση της κυβέρνησης.

Η δεύτερη, κατά την πρώην υπουργό Εργασίας, επικοινωνιακή εξαπάτηση αφορά την οριστική κατάργηση της 13ης σύνταξης, η οποία είχε θεσπιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση με τη μορφή μόνιμου μέτρου. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι στο εν λόγω νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμία αναφορά στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, ο οποίος σκοπό είχε -κατά τις δημόσιες δηλώσεις αρμόδιων στελεχών της κυβέρνησης- να αντικαταστήσει τη 13η σύνταξη. 

Η Έφη Αχτσιόγλου υπενθύμισε και την δέσμευση του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ για διατήρηση του μέτρου, η οποία «διαψεύδεται πλήρως». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.